Dette skriver avisene etter seieren over Leeds: «Klopp vil ikke la noe negativitet spre seg i laget»

Det meste handler om skaden til Harvey Elliott i den engelske pressen etter Liverpools seier over Leeds.

«Feiringen etter at sluttsignalet gikk var forståelig nok dempet. For Liverpool havnet en sterk prestasjon og borteseier i andre rekke denne kvelden. 3-0-seieren sørger for at de røde er ubeseiret i Premier League og at de er á poeng med Manchester United og Chelsea på tabelltopp. Men det betyr ikke så mye nå. Ikke for Jürgen Klopp og hans spillere. Ikke når en av deres egne må belage seg på måneder å sidelinjen med det som ser ut som en fryktelig skade».

Det skriver Neil Jones i Goal etter Liverpools seier over Leeds søndag. Naturligvis er det skaden til Harvey Elliott som dominerer i de engelske avisene dagen derpå. 

«Vi skjønte det var ille så snart Harvey Elliott gikk i bakken etter en takling fra Leeds-innbytter Pascal Struijk. Reaksjonen til Mo Salah, den nærmeste spilleren til hendelsen, sa alt. Salah skrek etter Liverpools medisinske støtteapparat, og de skyndte seg ut på banen for å støtte Salahs unge lagkamerat, som åpenbart kjente på smertene», skriver Jones.

«På sidelinjen så Klopp sjokkert ut. Det kan jo ikke skje igjen. Liverpool har hatt nok skader til et helt liv det siste året, og nå har de enda en. For et fryktelig uhell. Elliott skulle til å bli byttet ut for Jordan Henderson da Struijks takling kom. Leeds-mannen fikk rødt kort av dommer Craig Pawson, og var nære ved å ta til tårene da han forlot banen». 

Vil ikke la negativiteten spre seg

«Det å miste Elliott en måned inn i sesongen er en smell for en manager som håpte at lykken hadde snudd etter all motgangen forrige sesong. Det finnes ingen direkte erstattere til Elliott når det kommer til egenskaper. Han utfylte høyresiden med Trent Alexander-Arnold og Salah på en perfekt måte. Uten han vil balansen i laget endres, mens spillere som Naby Keita og Curtis Jones må brette opp ermene og levere», skriver James Pearce i The Athletic

Men Pearce tror Klopp er opptatt av å holde på optimismen som har preget sesongstarten. På midtbaneplass har han dessuten flust av alternativer. 

«Henderson kom fra benken for å erstatte Elliott og James Milner er skadefri igjen, så Klopp har mange å velge mellom på midtbanen. Det er lenger fremme i banen det ser tynnere ut. Med Roberto Firmino og Takumi Minamino ute, og Divock Origi ikke en gang var på benken, brukte Liverpool Alex Oxlade-Chamberlain som spiss på slutten av kampen. Bredden på topp er en reell bekymring, og spesielt nå som Elliott er ute. Men frem til januar må manageren klare seg med de han har - og han vil ikke la noe negativitet spre seg i laget», skriver Pearce.

«Klopp forblir Liverpools viktigste ressurs med hans taktiske evner kombinert med lederegenskapene og forholdet til spillerne. Gjennom hele sommeren har han snakket om det han har tilgjengelig i stedet for å klage på manglende aktivitet på overgangsmarkedet - og så langt har det vært mye å beundre», skriver han.

For alvor med i tittelkampen

Og tross alt er det mye positivt, tross skaden. Det peker Jason Burt i The Telegraph på.

«Alle rivalene har markert seg, men dette var Liverpools største erklæring så langt. De har laget sitt tilbake, mens Salah markerte seg på sin måte da han scoret sitt hundrede mål i Premier League».

Burt mener Liverpool for alvor er med i tittelkampen.

«Manchester City brukte hundre millioner pund på Jack Grealish, og Chelsea brukte tett på det samme for Romelu Lukaku. Manchester United har hentet tilbake Cristiano Ronaldo. For Liverpool er det spillere som har kommet tilbake fra langtidsskader, som Virgil van Dijk, som har utgjort forskjellen. De har troen igjen». 

Thiago i storform

Jonathan Liew i The Guardian fokuserer også på det positive. Spesielt på Thiago Alcantara, som spilte en kjempekamp.

GOD: Thiago var strålende mot Leeds.

GOD: Thiago var strålende mot Leeds.

«Hans første start for sesongen var herlig å se på. En mesterlig prestasjon når det kommer til overblikk og mot med ballen. Belønningen kom i form av en assist da Sadio Mane endelig scoret», skriver han.

Liew skriver at Thiago er en modig spiller - men kanskje ikke modig i den tradisjonelle engelsk fotball-formen. 

«Thiagos mot handler om overbevisning. Det du trenger når du mottar ballen og en som er dobbelt så stor som deg prøver å ta den fra deg - for så å ha besluttsomheten til å spille en 'risky' pasning gjennom et ledd i stedet for en trygg pasning bakover», skriver Liew.

Han mener mange har inntrykk av Thiago som en spiller som sakker ned Liverpools angrep og som en spiller som slår for mange pasninger sidelengs og i støtte.

«Og tidvis kan han, uforskyldt, se sånn ut. Jobben hans er ikke å skape rom, men å finne de. Og når bevegelsene foran han er så fraværende som de var store deler av forrige sesong, er det klart at alternativene blir færre. Men når bevegelsene er gode og rommene åpner seg, er det få spillere som er bedre til å finne dem», skriver Liew.