Viktig angriper tilbake i trening for Liverpools Champions League-motstander

Onsdag kveld spiller Liverpool sin første Champions League-kamp for sesongen, og motstanderen har fått gode koronanyheter foran matchen.

Nettstedet sempremilan melder at AC Milan har fått gode nyheter bare to dager før de gjester Anfield, for å møte Liverpool i sesongens første gruppespillkamp i Champions League.

Tanksenter Olivier Giroud var nemlig tilbake i trening på Milanello sammen med resten av Milan-troppen i dag. Den 34 år gamle spissen har vært koronasmittet, men avla negativ Covid-test på fredag. Han spilte ikke da AC Milan vant 2-0 over Lazio på søndag, men vil ifølge nettstedet være i troppen når Serie A-klubben gjester Anfield i Champions League.

Åpningskampen i gruppe B blir en skikkelig klassiker mellom to tungvektere. Utrolig nok har de to klubbene bare møtt hverandre to ganger tidligere, og begge var Champions League-finaler! Liverpool trakk det lengste strået i Istanbul i 2005, mens AC Milan vant 2-1 i Aten to år senere.

Siden de slo Liverpool i finalen i Hellas for drøye 14 år siden har Milano-klubben vært gjennom en tung periode. De har vært ut og inn av europacupene, og har slitt med økonomien. Det er først de siste årene de har funnet seg selv igjen, etter en periode der klubber som Atalanta og Lazio har vært foran dem på den italienske rangstigen. 

Forrige sesong ble AC Milan nummer to i Serie A, kun bak byrival Inter. Dermed kvalifiserte de seg til Champions League for første gang på sju år.

Solid generalprøve

Laget fra Milano kommer til Anfield stinne av selvtillit, etter å ha fått tilbake Zlatan Ibrahimovic fra skade. Svensken fikk en alvorlig kneskade for tre måneder siden, men var tilbake i søndagens kamp mot Lazio, hvor han scoret Milans andre mål i 2-0 seieren. Et resultat som tok Rossoneri til andreplass på tabellen, med full poengpott så langt.

I Ibrahimovic sitt fravær har både Rafael Leao og Ante Rebic levert gode prestasjoner i Milan-angrepet. Manager Stefano Pioli benytter seg som regel av en 4-2-3-1-formasjon. De defensive midtbanespillerne Franck Kessie og Andro Tonali har gitt laget muligheten til å kaste sidebackene frem i angrep. Tonali fikk en smell i seieren over Lazio, og det er ikke sikkert han blir risikert mot Liverpool med en viktig kamp mot Juventus på kjøreplanen allerede kommende søndag. Ismael Bennacer kan bli erstatteren.

I forsvaret har den tidligere Chelsea-spilleren Fikayo Tomori imponert. Den unge midtstopperen har holdt en av Simon Kjær og Alezzio Romagnoli ute. 

I helgen benyttet Pioli høyreback Alessandro Florenzi på høyresiden av midtbanen. I denne kampen kan imidlertid den unge belgieren Alexis Saelemaekers få den rollen, med Brahim Diaz sentralt i banen. 

Raske spillere rundt Ibrahimovic på topp kan bli Piolis taktikk på Anfield. AC Milans startoppstilling onsdag kveld kan bli seende slik ut: Maignan, Calabria, Kjær, Tomori, Hernandez, Kessie, Bennacer, Saelemaekers, Diaz, Rebic, Ibrahimovic.