Kampkommentar Liverpool - AC Milan:En forrykende berg- og dalbane endte med sukkerspinn for Liverpool

Jürgen Klopps startoppstilling mot AC Milan var det mange som ristet på hodet over. Kanskje angret han på at han hvilte Virgil van Dijk da han gikk i garderoben til pause? Heldigvis fikk kvelden en lykkelig slutt for Liverpool-manageren.

Liverpool - AC Milan 3-2 (1-2)

Joe Gomez var tilbake i en Liverpool-startoppstilling for første gang siden november 2020, og Divock Origi startet også sin første kamp for sesongen. Det var også overraskende at Joel Matip ble Gomez sin midtstoppermakker isteden for Virgil van Dijk.

– Virgil kunne ha spilt. Jeg måtte tvinge meg selv til å være veldig fornuftig. Slik er det. Vi har mange kamper på kort tid nå, sa Liverpool-manageren til BT Sport før kampen.

– Dette var ikke akkurat hva Virgil ønsket, og det er ikke eksakt hva jeg ønsket heller, men jeg måtte gjøre det likevel.

– På topp trenger vi hurtighet, og vi må bruke hele troppen.

– Dette har ikke noe med manglende respekt for AC Milan å gjøre. Det handler om å benytte friske bein, og på en måte overraske motstanderen litt.

Forrykende start og Trent tvang frem et selvmål

De røde slo an tonen umiddelbart, og det intense presset tvang frem en corner før det var spilt to minutter, før Origi misbrukte en kjempesjanse før det var spilt tre minutter, etter at han ble nydelig servert av Andy Robertson.

Diogo Jota fikk også en stor sjanse før det var spilt fem minutter, men avslutningen traff et Milan-bein, og gikk til corner.

GA LIVERPOOL-LEDELSEN: Trent Alexander-Arnold sendte Liverpool i føringen før det var spilt ti minutter, men scoringen vil gå inn i historiebøkene som et selvmål av Tomori.

Den tredje corneren kom etter sju minutter, og det var nesten bare Liverpool i åpningsminuttene. Matip fikk til en heading på mål, men avslutningen ble for løs, og Milan-keeperen hadde derfor ingen problemer med å fange ballen.

Scoringen bare måtte komme, og den kom etter alldeles nydelig spill. Trent Alexander-Arnold gikk på et strålende raid, der han spilte vegg med Salah, tok seg skrått inn i feltet, og skjøt ballen i mål via Fikayo Tomori. Det var belønning som fortjent før det var spilt ti minutter.

Gjestene fra Italia var rystet, og det gikk bare tre nye minutter før Mohamed Salah fikk en brukbar mulighet, som endte i Liverpools fjerde corner for kvelden.

Salahs første straffebom siden oktober 2017

Etter 14 minutter burde Liverpool ledet 2-0, men Mohamed Salahs straffespark ble reddet av Milan-keeperen etter at dommeren hadde dømt hands da et knallhardt skudd fra Andy Robertson ble handset inne i feltet.

Dette var bare andre gang på 19 forsøk i Liverpool-karrieren at Salah ikke klarer å score på straffespark. Den eneste andre gangen det har skjedd var mot Huddersfield i oktober 2017!

STRAFFEBOM: Det er ikke ofte Mohamed Salah ikke klarer å score fra ellevemetersmerket, men Milan-keeper Maignan var med på notene.

Etter straffemissen klarte ikke Liverpool å holde intensiteten oppe i sitt spill i like stor grad, noe som gjorde at gjestene fikk et pusterom. Og etter en snau halvtime klarte Milan å sette vertenes forsvar litt på prøve.

Men det gikk bare et snaut minutt før Salah satte Maignan på en ny prøve, noe som resultaterte i enda et hjørnespark for de røde.

Milan snudde kampen på under to minutter

Etter en halvtime sto det utrolige 10-0 i cornere for Liverpool, men mot slutten av omgangen ble det litt mer fasong på Milan-laget. Det var likevel et sjokk for systemet da markeringen sviktet i Liverpool-forsvaret og Rebic fikk utligne bare tre minutter før pause.

Som om det ikke var nok sviktet markeringen på nytt på høyresiden i Liverpool-forsvaret bare to minutter senere, og for andre gang var det Trent Alexander-Arnold som ikke hadde rukket å komme tilbake i posisjon etter å ha vært med fremover på banen. Andy Robertson fikk stoppen ballen på streken, men Brahim Diaz satte inn nedfallsfrukten.

SJOKKAVSLUTNING PÅ FØRSTE OMGANG: Andy Robertson reddet på streken, men Brahim satte nedfallsfrukten i mål.

Hvordan Liverpool kunne gå til pause ett mål under etter en forrykende omgang hvor de burde ha ledet med minst to mål er nærmest uforståelig. Det er bare å konkludere med at en enorm første halvtime ble avløst av noen svært middelmådige minutter som forandret alt, hvor Trent Alexander-Arnold var på etterskudd i begge situasjonene, samtidig som stopperspillet til Joe Gomez og Joel Matip heller ikke var patent.

Det gikk bare 110 sekunder mellom de to Milan-scoringene.

Til pause var det 14-4 i avslutninger og 10-0 i cornere, men likevel ledet Milan med ett mål. Helt uforståelig.

Ut i hundre også etter pause og vipps var Salah likt med Gerrard

Bare tre minutter var gått av andre omgang da Mohamed Salah gjorde godt igjen for straffemissen. Egypteren gjorde ingen feil alene med keeper, etter å ha blitt frispilt av en nydelig kjipp fra Divock Origi. Milan-keeperen var dog merkelig passiv i den situasjonen.

Scoringen tok Salah opp i 14 Champions League-mål på Anfield for Liverpool, og dermed er han delt mestscorende Liverpool-spiller i europacupene på Anfield sammen med Steven Gerrard!

Dermed steg atmosfæren på Anfield til nye høyder. Dette var god, gammeldags, klassisk Champions League-stemning levert av et fullsatt Anfield, med The Kop som oppsanger.

Origi haltet av banen før Hendo ble matchvinner

Etter en drøy time satt Divock Origi på bakken, og måtte gi seg. Inn kom Sadio Mané, som de fleste trodde ville starte kampen. Belgieren hadde imidlertid slett ikke gjort seg bort i den drøye timen han fikk ute på Anfields grønne gress, og det var synd at en såpass god opptreden fra hans side skulle bli forkortet av skade.

PERLE: Jordan Hendersons knallharde skudd på halvspretten var det klasse over.

Midtveis i omgangen fikk Diogo Jota en kjempemulighet, men skuddet ble blokkert til corner nummer tolv for Liverpool. Den blåste Jordan Henderson i mål. Liverpools kaptein fikk drømmetreff fra 18 meter, og sendte ballen knallhardt lavt i hjørnet på halvspretten.

Seks minutter før slutt ble Liverpools to målscorere i andre omgang byttet ut til fordel for James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain, og de to erfarne engelskmennene var med på å dro i land en klassisk Champions League-seier.