– Vi spilte mot en veldig vanskelig motstander

Stefano Pioli fornøyd med AC Milans prestasjon på Anfield.

16. sep 2021 kl 14.45Jens Bessesen

– Vi spilte mot en veldig vanskelig motstander, og vi ga alt til siste slutt. Kampen viser hvilket nivå vi ligger på. Liverpool spiller på et veldig høyt nivå, og vi er ikke helt der ennå. Vi vil bruke kampen til å utvikle oss videre og hente erfaringer på dette nivået, sier AC Milan-manager Stefano Pioli etter å ha tapt 3-2 på Anfield.

Italieneren fikk se laget sitt bli kjørt i første del av kampen. Liverpool var på sitt aller beste og skulle ha ledet 2-0 allerede da kvarteret var spilt. Men så lenge AC Milan bare lå under med ett mål var de med i kampen, og de forbauset alle da de gikk til pause med ledelse etter noen forrykende minutter før pause.

– Vi gikk opp i ledelsen og var noen centimetere fra å gå opp i 3-1. Det kunne ha endret kampen og gjort det vanskeligere for Liverpool, sier han ifølge Liverpool Echo.

Slet fysisk

I stedet kom Liverpool tilbake etter pause og leverte en mesterlig andre omgang. Kampen ble snudd til 3-2 etter scoringer av Mohamed Salah og Jordan Henderson.

– Liverpool er farlige. Vi kunne nok ha gjort litt mer, men de har kvaliteten til å straffe oss for feilene vi gjør, sier Pioli.

– De spilte en kamp av høy kvalitet og med høy intensitet. I enkelte situasjoner var vi ikke helt der vi skulle fysisk. Vi prøvde å stå imot, men klarte det kanskje ikke like bra som vi kunne ha gjort, sier Pioli og legger til at 2-2-målet var et viktig vendepunkt for hjemmelaget.

– Vi var veldig gode etter de første 25 minuttene, da vi fant oss selv etter å ha slitt, sier han.

Pioli var litt skuffet over måten Liverpools seiersmål kom på.

– 3-2 er selvfølgelig skuffende til en viss grad. Det var synd vi slapp inn etter en dødball, sier han.

Gruppens yngste lag

AC Milan er tilbake i Champions League for første gang på syv år, og den gamle storheten er på vei opp igjen etter en tung periode. Forrige sesong kom de på andreplass i Serie A, og nå jakter de avansement fra en tøff gruppe i Champions League.

Etter at Atletico Madrid spilte 0-0 hjemme mot Porto i den andre kampen i gruppa, har det åpnet seg opp i kampen om avansement. 

– Vi er det yngste laget i gruppen, så det å møte et lag som Liverpool er en stor utfordring. Men hvis vi spiller som et lag kan vi kjempe med alle på dette nivået, sier Pioli.

Neste runde tar de imot de spanske seriemesterne på hjemmebane, mens Liverpool skal reise til Porto.