Dette skriver avisene etter festkvelden i Champions League: «Liverpool blåste liv i 16 år gamle minner»

Liverpool snudde kampen etter pause og vant mot AC Milan. Da trekker naturligvis den engelske pressen minnene tilbake til 2005.

«I en spennende gruppespillkamp stormet Liverpool mot Milan, tok ledelsen, havnet under, før de gjøv løs på sine berømte gjester igjen. De ga aldri opp. Det gjorde heller ikke supporterne, som på kjent vis støttet dem helhjertet og høylytt hele veien», skriver Henry Winter i The Times

Han skriver dette var enda en liten klassiker av en kamp på Anfield.

«Kampen er synonym med comeback, og den ble en reise i minner. Akkurat som Liverpools svar på tiltale kom i andre omgang i Istanbul i 2005, var Milan der i første omgang før Liverpool kom tilbake etter hvilen. Å sammenlikne de to scenene ville være å overdrive, men det var unektelig mye drama», skriver Winter.

«Dette er på langt nær en stor Milan-årgang, og den kan ikke sammenlikne med de Maldini var med på, men de kjempet hardt og tvang Liverpool til å jobbe for de tre poengene. For hjemmelaget var det på sin side sterke prestasjoner over hele banen», skriver han.

Føltes som del av et manus

«Det kan ikke være en mer ettertraktet billett i Europa enn til Anfield på en Champions League-kveld. Ikke i Jürgen Klopps æra. Anfields første europeiske kveld siden lockdown var nok en påminnelse på at forrige sesong var en annen sport - for ikke å snakke om en annen opplevelse for Klopp og hans spillere», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

Han mener det er en slags ironi i hvor sterkt forhold Liverpool har til Champions League.

«Med tanke på klubbens rolle i forsøket på å ødelegge turneringen forrige sesong, er det noe ironi i det faktum at UEFA og Champions League ikke kunne hatt et bedre PR-våpen for sin turnering enn Klopp. Hver kampdag på Anfield i Europa føles som en begivenhet, selv om denne kampen undergravde grunnene bak UEFAs avgjørelse om å endre turneringens format», skriver Bascombe.

3-2-seieren over AC Milan føyer seg inn i en lang rekke av fantastiske kvelder under Klopps ledelse.

«For de nøytrale føltes Milans overraskende snuoperasjon før pause som del av et manus, fordi det satte opp det vanlige Anfield-comebacket».

«De som er på stadion kan nå ha en forventning om hva som skal skje, akkurat som på et Broadway-show. Det er koreografien bak hymnen før kamp, følelsene til manageren på sidelinjen, og alt kulminerer i hans feirende knyttneve mot the Kop», skriver Bascombe.

STEMNING: Fantastisk stemning på Anfield onsdag kveld.

STEMNING: Fantastisk stemning på Anfield onsdag kveld.

Liverpool fant svarene igjen

«The Kop minnet Milan på Istanbul før avspark med et banner hvor det stod '25/05/05 - There are places I remember'. Lidelsen tok ikke slutt der. Liverpool blåste liv i 16 år gamle minner med tre mål, et nytt comeback og en herlig Champions League-seier», skriver Andy Hunter i The Guardian.

Hunter mener de høye forventningene til gruppe B ble overgått allerede i åpningskampen. 

«I starten fikk Milan en brutal lærepenge i hvordan europeisk toppfotball har utviklet seg i de syv årene siden de sist var i Champions League. Publikum gikk av hengslene da Trent Alexander-Arnold feiret det tidlige målet i den første fullsatte Champions League-kampen på Anfield siden kampen mot Atletico for 18 måneder siden. Men så snart gjestene tilpasset seg, leverte de en lærepenge selv da de utnyttet Liverpools slappe forsvarsspill og scoret to ganger på tre dramatiske minutter mot slutten av første omgang», skriver Hunter.

«Som i 2005-finalen gikk Liverpool til pause i sjokk og med behov for å nullstille. Igjen fant de svarene».

Godt for bredden i troppen

James Pearce i The Athletic mener denne kampen viser at Klopp har bredde i troppen.

«Hvis det er én bekymring rundt Liverpools evne til å kjempe om de store trofeene denne sesongen, er det spørsmålene rundt bredden i troppen til Jürgen Klopp sammenliknet med rivalene. Det er mye snakk om temaet etter den stille slutten på overgangsvinduet og etter skaden til Harvey Elliott som vil holde ham ute i mesteparten av sesongen», skriver Pearce.

«Klopp har en stjernespekket førsteellever som er kapabel til å slå alle lag, men har han nok reserver til å møte utfordringene som venter? Vil Liverpool betale prisen for ikke å bruke penger i sommer?».

Klopp har hele veien sagt at han er fornøyd med sin stall, og Pearce mener onsdagens kamp kan være et bevis på at manageren har rett. Spillere som Joe Gomez, Naby Keita og Divock Origi kom inn og imponerte da Virgil van Dijk, Thiago og Sadio Mané ble hvilt.

«En spennende seier over AC Milan i Champions League-åpningen på Anfield ga tyngte til managerens påstander om at han har det han trenger. Tøffere tester er i vente, men dette var en produktiv kveld for de som er i 'utkanten' av troppen», skriver Pearce.