Var bare ett straffespark unna klubbrekord - men holder stand i Premier League

Det var nesten så man ikke trodde det man så da Mohamed Salah brant et straffespark onsdag.

Mohamed Salah bommet på sitt aller første straffespark for Liverpool. I kampen mot Huddersfield i slutten av oktober 2017 gikk egypteren frem for å sette inn 1-0 like før pause. Men forsøket ble reddet av keeper Jonas Lössl og Liverpool måtte vente til etter hvilen med å ta ledelsen og til slutt vinne kampen.

Onsdag skjedde det samme igjen, nesten fire år siden straffesparket mot Huddersfield. Liverpool hadde kjørt over AC Milan i starten av kampen og Salah kunne doble ledelsen like før 14 minutter var gått. Men Milan-keeper Mike Maignan gjettet riktig og holdt bortelaget inne i kampen.

Vi har blitt så vant til å se Salah hamre ballen i nettet at vi nesten ikke trodde våre egne øyne da skuddet ble reddet. Selvfølgelig gjorde han det godt igjen med scoringen i andre omgang.

Rekorden glapp

Med den straffebommen kan Jan Mølby konstatere at hans klubbrekord fremdeles står.

Salah endte på 17 straffespark på rad som ble til mål. Mølbys rekord er 18. Det utrolige er at dansken scoret 18 straffespark to ganger i løpet av sine tolv år på Anfield.

Vi vet hvor mye Salah elsker å knuse rekorder, men denne fra Mølby blir kanskje vanskelig å nærme seg igjen.

Det skal sies at Salah totalt scoret på 20 straffespark på rad om vi tar med straffesparkkonkurranser. Han scoret både mot Manchester City og Arsenal i Community Shield og var sikker også mot Chelsea i Supercupen da Liverpool til slutt løftet trofeet.

Men det telles som kjent ikke når vi skal gjøre opp om rekorder.

Her kan du se hvor Salahs 19 straffespark i kamp har blitt satt for Liverpool. De to sorte prikkene er altså de to som ble reddet - det første og det foreløpig siste.

Kan ta Premier League-rekord

Selv om det vil ta tid å nærme seg Mølbys rekord, vil Salah fremdeles ha mulighet til å jakte på en imponerende Premier League-rekord.

Matthew Le Tissier har nemlig rekorden for antall vellykkede straffespark på rad i Premier League. Southampton-legenden scoret hele 23 ganger på rad uten å bomme.

Salah ligger for øyeblikket på 14 strake fulltreffere fra ellevemetersmerket i ligaen. Det er det samme som Alan Shearer og Leighton Baines klarte på sitt beste, og dermed har Salah kun Le Tissier foran seg på listen.

Nå som bommen ble unnagjort i Champions League, ser vi ikke bort fra at Salah slår til med en ny rekord likevel - om han får ti sjanser til fra straffemerket i ligaen.

Langt igjen til Gerrard

Salah er nå nummer åtte på listen over de med flest straffescoringer for Liverpool. Han er to bak James Milner, og hele 30 bak Steven Gerrard, som har flest i klubbhistorien. Nevnte Mølby er en god nummer to.

Noen høydepunkter

Av de 17 straffescoringene Salah klarte på rad var det definitivt et par viktige øyeblikk. Det aller viktigste kom mot Tottenham i Champions League-finalen 1. juni 2019:

Det aller beste kom mot Arsenal for to år siden, og du finner det drøyt 50 sekunder ut i denne videoen: