En hel preseason har gitt resultater for Matip

Mannen som «alltid» er skadet har gjennomført to måneder av sesongen uten et eneste problem.

13. okt 2021 kl 09.47Einar Kvande

95 kamper har han gått glipp av for Liverpool på grunn av skader siden han kom på gratisovergang fra Schalke for drøye fem år siden. Joël Matip har fått rykte på seg for å være mer på behandlingsbenken enn på banen som Liverpool-spiller. Men så langt denne sesongen er alt vel.

Matip har spilt seks av sju Premier League-kamper denne høsten. Jürgen Klopp valgte å hvile tysk-kameruneren mot Crystal Palace, hvor han lot sommerkjøpet Ibrahima Konate få sin Premier League-debut.

Matip fikk også slappe av på sofaen da Liverpool reiste til Norwich for å spille ligacup i september, men han var på banen i begge Liverpools Champions League-kamper så langt denne høsten, mot AC Milan og Porto.

Dette står i sterk kontrast til våren 2021, da Matip fikk en ankelskade i janaur som holdt ham på sidelinja resten av sesongen. Han gikk glipp av 22 kamper. Hans lengste sammenhengende skadeperiode i løpet av hans fem sesonger i Liverpool.

Var tålmodig

Etter ankeloperasjonen i vinter fikk Matip den tiden han trengte til å komme til hektene igjen. Han drev rehabiliteringstrening sammen med Joe Gomez og Virgil van Dijk gjennom hele vinteren og våren, og da preseason startet i sommer var han klar for å starte treningen igjen.

The Athletic mener at det er en hel sommer med god trening som Matip nå nyter godt av. Han var rett og slett gjennomtrent og i god form da 2021/22-sesongen startet.

Caoimhe O'Neill i The Athletic mener Matip er en av de mest undervurderte spillerne i Liverpools tropp, og hun har et poeng.

– Jeg kan ikke hjelpe folk som ikke ser kvalitetene til Joël Matip, uttalte Jürgen Klopp tidligere i høst.

– Han har vært litt uheldig med skader tidligere, men han er en utrolig spiller, la Liverpool-manageren til.

Blant Liverpool-fansen er han blitt en kulthelt. Nå holder han Joe Gomez og nysigneringen Ibrahima Konate ute av laget, og er et soleklart førstevalg som makker til Virgil van Dijk i midtforsvaret.