– Det vil ta litt tid, men jeg har mye å gå på

Virgil van Dijk forteller om formen etter skaden – og forholdet til Joel Matip.

1. okt 2021 kl 19.26Arild Skjæveland

Virgil van Dijk kom sto over sommerens EM, og stilte til starten av sesongoppkjøringen i sommer, etter den alvorlige kneskaden han fikk i fjor høst.

Denne sesongen har han spilt i samtlige seks Premier League-kamper, og én av to kamper i Champions League. Han har fullført alle sju kampene.

Den største testen så langt er det Brentfords Ivan Toney som har gitt ham, da det endte 3-3 mellom Liverpool og Brentford forrige lørdag. Midtstopperen selv forteller at han er et lite stykke fra sin aller beste form.

– Det er åpenbart rom for forbedring, og det mener jeg er en god ting. Vi topper ligaen for øyeblikket, og i Champions League gjør vi det bra. Vi har gjort det bra, og for meg personlig også – jeg har hatt en god utvikling og kommet tilbake i form. Den eneste måten å gjøre det på er å spille kamper, og lære fra situasjoner som oppstår i fotball, sier den nederlandske landslagskapteinen til Liverpoolfc.com

– Så klart på trening også, men noen ganger er det vanskelig å ta det inn i kampsituasjon. Men jeg prøver alt, og gjør alt som er mulig for å bli så god som jeg kan være, så raskt jeg kan uten å gjøre for mye. Jeg er veldig fornøyd med fremgangen min, og jeg er ikke i mål ennå, sier han.

Trenger mer tid

At van Dijk allerede nå har vært i stand til å spille 90 minutter i sju av ni kamper i alle turneringer, er mer enn flere ville forventet så tidlig etter skaden.

Det vil fortsatt ta tid før 30-åringen er tilbake helt på sitt fantastiske toppnivå.

– Det er fortsatt mye i vente. Alle som vet litt om kneskader og så lang tid ute, vet at det kan ta nesten ett år før du er tilbake helt for fullt, selv om du spiller igjen, sier han.

– Samtidig er alle kropper og kne ulike, så restitusjonen er også ulik fra person til person. så langt føler jeg meg bra, og jeg er bare glad for at manageren stoler på meg, bruker meg, og gir meg muligheten til å bli bedre. Jeg føler meg bra, men det er alltid rom for forbedring, og jeg føler at jeg er på riktig vei.

Han er veldig glad for å være tilbake på banen og rundt laget igjen.

– Jeg har bare savnet å spille, og kjenne stemningen rundt en kampdag med reiser til kamper, få høre det fra supporterne fra lagene vi møter, det er bare en følelse av at du spiller for noe igjen, og det er en god følelse. Du jobber mot noe i løpet av uken, slik at du kan prestere og forhåpentligvis få et godt resultat, sier han.

TILBAKE: Virgil van Dijk klarte å holde kontroll på Romelu Lukaku i sesongens andre hjemmekamp.

TILBAKE: Virgil van Dijk klarte å holde kontroll på Romelu Lukaku i sesongens andre hjemmekamp.

– Jeg føler meg veldig privilegert som får spille på det høyeste nivået, i den beste ligaen i verden, og spesielt etter alt som har skjedd i sommer og med signeringene som enkelte lag har gjort. Alle ønsker å komme til Premier League tror jeg, så vi føler oss heldige som spiller her, og jeg nyter hvert sekund av det.

Matips største fan

Følger du Liverpool FC og van Dijk i sosiale medier, har du helt sikkert fått med deg den spesielle stemningen mellom van Dijk og Joel Matip.

I nesten alle videosnutter LFC legger ut fra treningsfeltet og bak kulissene, er det tydelig at van Dijk er veldig begeistret for sin stopperkollega.

– Det er ikke bare ham, så klart, men han er en helt spesiell karakter, og i gruppen vår setter alle pris på ham. Ikke bare på grunn av kvalitetene hans, for han er en utrolig forsvarsspiller, men også som menneske, sier van Dijk.

– Han er slik alle burde vært i livet synes jeg. Han tar det veldig enkelt – vær snill og sett ting i perspektiv. Vi setter pris på ham, men det har vært godt å være tilbake med alle, resten av guttene. Jobben vi legger ned og moroa vi har rundt kampene. Det er bare fint å være sammen, og jeg setter pris på det, sier han.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.