Tre nye spillere er tatt inn i lagets «kapteinsgruppe»

På pressekonferansen mandag kunne Jürgen Klopp fortelle at tre nye spillere har tegnet medlemskap i klubbens ledergruppe.

27. sep 2021 kl 15.55Mari Lunde

Da Gini Wijnaldum dro til PSG denne sommeren, forsvant også en av spillerne fra den såkalte «kapteinsgruppen». Jordan Henderson bærer vanligvis kapteinsbindet med James Milner som assistent. I oktober 2018 ble det kjent at spillergruppen hadde stemt frem et tredje og fjerdevalg, og at valgene falt på Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum.

På mandagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om hvem som hadde erstattet Wijnaldum i ledergruppen.

– De tre ble værende, og så har spillerne stemt frem tre til. De tre er Hendo, Milly og Virg, og så var de neste tre med flest stemmer Trent, Robbo og Alisson Becker.

– Vi hadde et problem i fjor med at så mange ikke kunne spille og at ingen fra kapteinsgruppen var tilgjengelig, så jeg syntes det ga mening å utvide denne gruppen litt, sa Klopp.

Ingen Salah

De seks i «kapteinsgruppen» er altså Jordan Henderson, James Milner, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson og Alisson Becker – stemt frem av spillerne selv.

Alexander-Arnold fikk bære kapteinsbindet for første gang da Liverpool møtte Midtjylland i Champions Leagues gruppespill i desember i fjor. Kampen endte 1-1, og kapteinsrollen ble en «snakkis» i ettertid da Mohamed Salah lot seg intervjue av AS.

– For å være ærlig så var jeg veldig skuffet – jeg forventet å være kaptein, men det er managerens avgjørelse. Så ja, jeg aksepterer det, sa Salah den gang.

Klopp forklarte den gang at avgjørelsen om å gi bindet til Alexander-Arnold var at det var han som hadde vært lengst i klubben.

– Så var det noen som fortalte meg at basert på det, skulle det ha vært Divock Origi! Så det var min feil. Jeg gjorde det ikke komplisert, jeg trodde bare at Trent hadde vært her lengst.

– Etterpå snakket jeg med Mo om det. Ikke før kampen, men etterpå. Da forsto jeg at det ikke hadde blitt tatt så bra, så jeg forklarte hvorfor. Han hadde åpenbart gjort intervjuet, og det er ikke noe problem for meg. Han var så klart skuffet, forklarte Klopp.

Denne gangen er det altså spillerne selv som har stemt frem de seks kapteinsalternativene.