Forsøket med Trent Alexander-Arnold som indreløper var ikke spesielt vellykket

Etter 45 minutter var Liverpool-forsvareren tilbake på høyrebacken også for England.

5. sep 2021 kl 22.34Einar Kvande

England hadde ingen problemer med å slå Andorra 4-0, men den store snakkisen etter VM-kvalifiseringskampen på Wembley var Gareth Southgates eksperiment med å benytte Trent Alexander-Arnold som indreløper. Scouseren så aldri ut til å finne seg til rette i den rollen, og da andre omgang startet var han tilbake i sin vante posisjon som høyreback.

Dominic King i Daily Mail mener at Alexander-Arnolds håpløse frispark før pause oppsummerte Liverpool-spillerens prestasjon som midtbanespiller. Like før pause sendte han et frispark fra god posisjon langt opp på tribunen. Det oppsummerte i grunnen de foregående 45 minuttene, mener King.

Som høyreback etter pause viste Alexander-Arnold langt bedre takter, og lignet mer på seg selv igjen. 

– Jeg føler ikke vi tapte noe på å forsøke dette, sa landslagssjef Southgate etter kampen.

– I pausen følte vi at vi kunne få mer fra Trent, Reece og Hendo ved å rotere de tre, og vi startet andre omgang bra. Vi ville bare se på et annet alternativ, forklarer landslagssjefen eksperimentet med Trent som indreløper.

I en posisjon på midtbanen der mange også gjerne hadde sett Trent testet for Liverpool virket han usikker og utilpass, og lite stemte for scouseren de første 45 minuttene.

Var midtbanespiller i guttedagene

Alexander-Arnold pleide å spille på midtbanen i guttedagene og helt opp til U18-nivå, men som seniorspiller har han holdt seg til høyrebacken gjennom hele karrieren.

Klopps system er som skapt for offensive sidebacker, mens de sentrale midtbanespillerne beskytter midtforsvaret. England spiller på en helt annen måte, og det ser ikke ut til å passe Trent like bra, dømt ut fra denne og de andre landskampene han har spilt. 

King mener Alexander-Arnold så ut som en golfspiller som ble utstyrt med en cricketkølle, og som det likevel ble forventet skulle spille til par.

Sky Sports gir Alexander-Arnold en 6-er på sin spillerbørs. Det er midt på treet blant England-spillere, og samme karakter som Jordan Henderson også fikk. De poengterer at han for første gang i sin England-karriere ble benyttet på midtbanen, men aldri fant seg til rette sentralt i banen. De mener også at frisparket like før pause oppsummerte hans innsats, interessant med vanskelig å bli klok på. Også Sky Sports påpeker at Alexander-Arnold kom mye mer med i kampen i sin vante høyreback-rolle etter pause.

Express er mer kritisk til Alexander-Arnolds innsats, og gir ham 5, som er ett poeng mindre enn de gir Henderson. Express skriver at scouseren virkelig slet med å gjøre seg bemerket på midtbanen, og at han først spilte bedre når han ble flyttet ned på høyrebacken.