Keita har havnet midt oppe i et statskupp

Militæret hevder å ha tatt kontrollen i Guinea.

5. sep 2021 kl 20.33Einar Kvande

En høytstående offiser i Guinea hevder at regjeringen er blitt oppløst. Samtidig melder forvarsdepartementet i landet at kuppforsøket er avverget, melder VG.

På grunn av den politiske situasjonen i landet har FIFA og CAF besluttet å utsette mandagens VM-kvalifieringskamp mellom Naby Keitas Guinea og Marokko.

Den nåværende politiske situasjonen i Guinea er ganske uoversiktlig, og FIFA og CAF følger nøye med på sikkerhetssituasjonen, heter det i en pressemelding fra FIFA.

«Med tanke på sikkerheten til alle spillerne, og for å beskytte dommerne, har FIFA og CAF bestemt seg for å utsette VM-kvalifiseringskampen mellom Guinea og Marokko, som skulle ha vært spilt i Conakry, Guinea, mandag 6. september.»

På direktesendt TV søndag ettermiddag hevdet hæroffiseren Mamadi Doumbouya at regjeringen i Guinea er blitt oppløst, ifølge AP, som samtidig melder at militæret har tatt kontroll over den statseide TV-kanalen i landet.

Kommer Keita seg tilbake til Merseyside?

AP melder også at grunnloven i landet er oppløst, samt at grensene i landet har blitt stengt ned.

Hvilke konsekvenser dette får for Naby Keita, og hans muligheter til å komme seg tilbake til Liverpool kan vi bare spekulere i nå. 

Tidligere søndag ble det også meldt om skyting utenfor presidentpalasset i landet, samt at det er observert soldater i gatene som ber folk om å holde seg hjemme.

Samtidig melder myndigheter at kuppforsøket fra spesialsoldatene er avverget, ifølge AFP.

Forsvarsdepartementet hevder at vaktene ved presidentpalasset klarte å slå angrepet tilbake, skriver Reuters, og at sikkerhetsstyrker arbeider med å gjenopprette orden.