Avgjørende sesong for Keita

Kommende sesong vil avgjøre om Naby Keita har en fremtid på Anfield.

6. aug 2021 kl 15.20Einar Kvande

Naby Keita har fått mye spilletid i preseason, og kan fort være i startoppstillingen når Liverpool spiller sin første ligakamp for sesongen, på Carrow Road om en drøy uke. 

Det er ingen ting som tyder på at midtbanespilleren vil forlate Liverpool i sommer, trass i at Liverpool-karrieren slett ikke har svart til forvetningene så langt.

Keita har en kontrakt som løper ut sommeren 2023, men James Pearce i The Athletic mener det likevel ikke vil være særlig fornuftig å selge afrikaneren denne sommeren.

– Dersom ikke noe dramatisk skjer vil Keita bli værende. Han har virket i svært god form under preseason. Det store spørsmålet er om han kan holde seg skadefri, og stabilt prestere på det nivået vi alle vet han er kapabel til, skriver Pearce.

Kan tape mye penger

Keita kostet Liverpool hele 52,75 millioner pund, og dersom Anfield-klubben solgte ham i dagens koronapåvirkede transfermarked mener Pearce at Liverpool ville ha vært heldige om de fikk 15 millioner pund for ham.

– Det ville ha vært et betydelig tap for klubben, og Jürgen Klopp har fortsatt en genuin tro på at Keita vil slå til.

– Keita selv ønsker ikke en overgang bort fra Liverpool. Han er lykkelig i klubben, og ønsker å bevise at han holder mål, konstaterer Pearce.

Dersom Keita får sitt gjennombrudd i Liverpool-trøyen denne sesongen vil han være verdt mye mer penger neste sommer enn han er akkurat nå, selv om han da bare vil ha ett år igjen av sin Liverpool-kontrakt. Han kan til og med gjøre seg fortjent til en ny kontrakt.

– Dette er en helt avgjørende sesong for ham på Anfield, konkluderer Pearce.