Skuffet Trent mener Liverpool må lære en lekse av Chelsea-kampen

Liverpools høyreback var langt fra fornøyd med poengdeling etter å ha spilt en hel omgang mot ti mann.

30. aug 2021 kl 11.02Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold er klinkende klar på at Liverpool må bli bedre til å utnytte situasjoner som den mot Chelsea, hvor motstanderen blir redusert til ti mann med en omgang igjen å spille. De røde klarte ikke å skape særlig mye i overtall, etter at Reece James ble utvist for hands på målstreken rett før pause.

– Jeg synes vi har grunn til å være skuffet. Vi spiller på Anfield, og Chelsea spiller halve kampen med ti mann. Da kan vi ikke være noe annet enn skuffet. Det ville vi ha vært uansett hvem vi hadde spilt mot. Det er skuffende å bare ta ett poeng under slike omstendigheter, sier høyrebacken til Liverpoolfc.com.

– Det var noen få positive ting vi kan ta med oss. Vi hindret dem fra å gjøre det de ønsket å gjøre. Da det var elleve mot elleve i første omgang skapte de ikke så mange sjanser. Vi presset veldig bra, og hindret dem fra å gjøre det de ønsket, nemlig å dominere kampen på midtbanen. Men til syvende og sist manglet vi kreativitet.

Alexander-Arnold visste på forhånd at Chelsea ville være vanskelige å bryte ned, etter å ha forberedt seg på oppgjøret hele uken i forkant. 

– Uansett ble ikke kampen slik vi forventet, men vi var forberedt på at det ville bli en vanskelig kamp. Det fikk vi. Selv med ti mann er Chelsea et verdensklasse-lag. Utvisningen gjorde det enda vanskeligere å bryte dem ned. Det var frustrerende. 

– I andre omgang var det frustrerende å se deres spillere legge seg ned og hale ut tiden. Men du forventer det fra et lag som er redusert til ti mann. Vi skulle ha klart å skape flere sjanser, siden vi hadde ballen så mye. Vi burde ha avgjort denne kampen til vår fordel. Så resultatet var skuffende.

Skulle gjerne hatt full pott

Tre serierunder er unnagjort, og Liverpool står med to oppskriftsmessige seiere og uavgjort på hjemmebane mot en av sine argeste rivaler. Sju poeng av ni mulige, og en fjerdeplass, to poeng bak serieleder Tottenham, er en godkjent start på sesongen. Nå blir det en pause i ligaspillet frem til bortekampen mot Leeds den 12. september, på grunn av at det skal spilles landskamper den kommende uken. Alexander-Arnold er imidlertid ikke fornøyd med at de røde ikke står med full pott slik som Spurs.

– Den kvaliteten som er på lagene i Premier League nå, og måten lag har styrket sine staller på, kan føre til at vi trenger å vinne kamper som dette, og vi kan komme til å angre på at vi ikke klarte det. Men vi må se fremover nå. Forhåpentligvis kommer alle tilbake fra landskampene skade- og sykdomsfrie, slik at vi kan begynne å plukke poeng igjen. 

Alexander-Arnold avslutter med å si at han er svært glad for at det igjen er fullsatte tribuner på Anfield.

– Stemningen på tribunene var øredøvende til tider. Samtidig vet vi at vi må prestere for at fansen skal bli enda mer livlige. Vi må legge denne kampen bak oss, samtidig som vi må lære av den, ved å finne ut hva vi kunne ha gjort bedre. Vi må forsøke å forbedre oss, og fortsette med å vinne kamper.