Tror at Michael Edwards vil forlate klubben

Klubben forventer at transfer-tryllekunstneren forlater Merseyside etter sesongen.

30. aug 2021 kl 09.25Mari Lunde

Liverpools sportsdirektør, Michael Edwards, vil sannsynligvis takke for seg når denne sesongen er ferdigspilt. Det melder David Ornstein for The Athletic.

Edwards sin kontrakt løper ut sommeren 2022 og ifølge Ornstein skal han ha informert Liverpoolsjefene om hans intensjoner om å finne arbeid et annet sted. Ingenting er avgjort og det er ikke utenkelig at Edwards forandrer mening og signerer en ny kontrakt, men innad i Liverpool FC forventer man at han drar videre.

Transfer-tryllekunstner 

Edwards sluttet seg til Liverpool i 2011, da Damien Comolli hentet han inn som analysesjef og en del av den omstridte transferkomiteen. Han var «director of technical performance» fra 2013 og fikk tittelen teknisk direktør i 2015. I 2016 opprettet klubben stillingen sportsdirektør, og Edwards tok dermed over ansvaret for transfer- og kontraktsforhandlinger.

Som sportsdirektør har han briljert – og han får mye av skryten for at Liverpool nok en gang er helt i toppen av europeisk fotball med Champions League-triumf og Premier League-seier de siste årene. Edwards har et spesielt talent for å få store summer for spillerne som forlater klubben.

Liverpool har kanskje en arvtager klar allerede, hvis Edwards gjør som forventet. I desember promoterte klubben Julian Ward til asissterende sportsdirektør, og i rollen har han jobbet tett med blant annet Edwards og Jürgen Klopp og er dermed godt utrustet for å ta over roret etter Edwards.