Spillere skal ha bedt om å få reise på landslagssamling

Flere søramerikanske spillere skal være skuffet over Premier Leagues beslutning om å hole dem hjemme.

29. aug 2021 kl 19.00Jens Bessesen

Denne uken ble det bestemt at samtlige Premier League-klubber kommer til å nekte søramerikanske spillere å reise på landslagssamling neste uke. Dette er fordi de fleste ville blitt pålagt ti dagers hotellkarantene ved hjemkomst England og dermed mistet viktige kamper i flere turneringer. 

Nå melder The Telegraph at flere spillere er skuffet over beslutningen. I Sør-Amerika skal det spilles tre viktige runder i VM-kvalifiseringen, og spillerne har lyst til å hjelpe sine land i jakten på en VM-plass.

Blant spillerne som har vist motstand er Tottenhams argentinere Giovani Lo Celso og Christian Romero. Manager Nuno Espirito Santo fikk søndag spørsmål om spillerne kom til å dra eller ikke, og han kunne ifølge football.london ikke gi et klart svar.

Søndag kveld melder Aston Villa at de to argentinerne Emiliano Martinez og Emiliano Buendia kommer til å dra til Sør-Amerika for å spille kamper.

Alisson sa i et intervju at han synes det er leit at han ikke kan få spille for Brasil, men at han godtar avgjørelsen. 

Strid

FIFA har naturligvis ikke satt pris på beslutningen til Premier League og noen av de andre toppligaene. I La Liga i Spania fant man ingen lovlig måte å holde igjen sine spillere, og dermed snakkes det om å utsette kamper i fjerde serierunde i stedet.

Premier League har prøvd å komme til løsning sammen med fotballforbundet og regjeringen, men statsminister Boris Johnson skal ha gjort det klart at det ikke blir lettelser på karanteneregler for fotballspillere.

Om lag 60 Premier League-spillere vil bli holdt igjen fra samling slik ståa er nå. Blant dem er Liverpools tre brasilianere Alisson, Fabinho og Roberto Firmino. I tillegg kommer Mohamed Salah til å stå over minst én av Egypts to kommende kamper. Bortekampen mot Gabon kan bli godkjent ettersom de ikke er et rødlistet land.