Avis hevder Johnson ikke vil lytte til Fifa

Karantenereglene i Storbritannia ser ut til å bli opprettholdt.

26. aug 2021 kl 11.11Jens Bessesen

Fifa er desperate etter å få gjennomført neste ukes landskamper med de beste spillerne til stede, men en rekke spillere blir holdt hjemme. Både Premier League og La Liga har satt ned foten. De vil ikke slippe sine spillere til rødlistede land med mindre regjeringen lar spillerne slippe karantene ved hjemkomst.

Fifa-president Gianni Infantino gikk onsdag ut med en uttalelse rettet mot statsminister Boris Johnson, der han innstendig ba om at karantenekravet blir opphevet. 

Ifølge The Telegraph har ikke Johnson noen planer om å gjøre det. Med mindre han snur ser det ut til at Liverpools tre brasilianere blir holdt igjen på Merseyside. Mohamed Salah vil også slippe minst én av de to oppsatte kampene til Egypt.

Helsen er viktigst

The Telegraph har snakket med en kilde tett på regjeringen som sier at statsministeren ikke vil snu i denne saken.

– Det kommer ikke til å skje. Folkehelsen er førsteprioritet, sier kilden.

VM-kvalifiseringen i Sør-Amerika er allerede forsinket etter at samlingen i mars ble utsatt, og denne gangen er det satt opp tre kamper. Brasils siste kamp mot Peru spilles natt til fredag 10. september norsk tid - bare drøye to døgn før Liverpools møte med Leeds. De ville sannsynligvis mistet den kampen uansett karantene eller ikke.

Hvis de hadde blitt pålagt ti dagers karantene, ville de mistet to kamper i Premier League i tillegg til åpningskampen i Champions League-gruppespillet.

Ingen straff

Infantino mener klubbene i England og Spania har et ansvar overfor nasjonene deres spillere kommer fra. Manchester Uniteds Edinson Cavani, som spiller landskamper for Uruguay, har gått ut og vist sin motstand mot Premier Leagues avgjørelse. Alisson Becker har også gitt uttrykk for sin skuffelse over ikke å kunne representere Brasil neste uke, men han ønsket ikke å kritisere avgjørelsen.

I utgangspunktet kan Fifa gi en straff til klubber som holder tilbake spillere fra landslagsopphold. Straffen kan være en fem dagers karantene fra å representere klubblaget. 

Men i denne omgang virker det ifølge The Telegraph som et håpløst prosjekt å skulle straffe klubber, i og med at antallet som protesterer er så enormt. 

En løsning kunne vært å flytte landskamper fra rødlistede land til grønne eller gule land, men det virker ifølge avisen usannsynlig per nå.

Vi følger med på situasjonen, og i denne saken vil vi oppdatere så snart spillere blir tatt ut i landslagstropper.