FIFA-presidenten trygler Boris Johnson om å gjøre karanteneunntak for landslagsspillerne

FIFA-president Gianni Infantino har skrevet et brev til Boris Johnson, der han trygler den britiske statsministeren om å gjøre unntak fra karantenereglene for Premier League-spillerne som er tatt ut til å spille landskamper i rødlistede land.

25. aug 2021 kl 16.38Einar Kvande

I en pressemelding skriver FIFA-presidenten at man har støtt på globale problemer sammen også tidligere, og at det vil skje igjen i fremtiden.

– Det haster med å få frigitt spillerne til de kommende landskampene. Jeg er takknemlig for støtte og samarbeid fra mange parter innen fotballen i denne krevende perioden. Nå ber jeg om at det blir vist solidaritet med alle fotballforbund, alle ligaer og alle klubber, ved å gjøre det som både er riktig og fair for fotballen. Mange av de beste spillerne i verden spiller i England og Spania, og vi mener disse landene må være sitt ansvar bevisst og beskytte sportens integritet rundt om i hele verden, skriver Infantino i pressmeldingen.

– Når det gjelder karantenereglene i England for spillere som kommer hjem fra landskamper i rødlistede land, har jeg skrevet til statsminister Boris Johnson og bedt om hans støtte, slik at spillerne får muligheten til å representere sine land i VM-kvalifiseringskampene, noe som er den ultimate ære for en profesjonell fotballspiller, fortsetter FIFA-presidenten.

– Jeg har antydet at en tilnærmning tilsvarende det den britiske regjerningen hadde til EM-sluttspillet også blir innført for de kommende landskampene.

– Sammen har vi vist solidaritet og samhold i kampen mot Covid-19. Nå ber jeg alle sørge for at landslagsspillerne blir frigitt til de kommende VM-kvalifiseringskampene, avslutter Infantino.

Utspillet kommer etter at Premier League-klubbene i går enstemmig ble enige om å nekte å frigi sine spillere til landskamper i rødlistede land.

Gjelder nesten 60 spillere i Premier League

Klubbenes avgjørelse fikk støtte hos Premier League. Avgjørelsen berører nesten 60 spillere fra 19 Premier League-klubber som skulle ha reist til 26 rødlistede-land i forbindelse med landskampene i september. Avjgørelsen ble tatt for å forhindre at spillerne skal få ti dagers hotellkarantene ved hjemkomst, som vil føre til at de går glipp av viktige kamper både i Premier League, Champions League og ligacupen.

Premier Leaguehar i likhet med andre toppligaer sagt at de ikke vil slippe sine spillere med mindre karantenekravene blir lettet.

For Liverpools del er det Mohamed Salah, Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino som er aktuelle for landskamper i rødlsitede land.