Michael Edwards' smarte grep på overgangsmarkedet

Godt over halvparten av spillerne som forlater Liverpool, gjør det med Michael Edwards «favorittklausul».

25. jul 2021 kl 18.08Øystein Tronstad

Det begynner å ryddes i rekkene etter at Liverpool denne uka solgte Taiwo Awoniyi, Marko Grujić og Harry Wilson til henholdsvis Union Berlin, Porto og Fulham.

Tidligere i sommer har Georginio Wijnaldum, Kamil Grabara og Liam Millar forlatt klubben, i tillegg til at Sepp van den Berg er på utlån i Preston.

En del supportere er nok skuffet over at klubben ikke klarte å få mer for spesielt Grujić og Wilson. Liverpool skal ha sagt nei til flere gode bud året før, men overgangsmarkedet før og etter korona er to vidt forskjellige marked.

Konstruerer smarte avtaler

Det derimot Liverpool og Michael Edwards er dyktige på er å innarbeide de riktige klausulene.

Med talentfulle spillere som potensielt kunne tatt steget i en ny klubb, sikret Liverpool seg tilbakekjøpsklausuler som med Tom Ince, Rhian Brewster, Brad Smith og Jordan Ibe.

Avtalen rundt Philippe Coutinho har vært skrevet om flere ganger tidligere, og kan være med på å resultere i at 29-åringen blir fryst ut av Barcelona.

Tjener videre på salg

Spesielt kan det se ut som at Michael Edwards bruker videresalgsklausulen smart. Det er avtalepunkt sportsdirektøren virker å ha øynene opp for.

Både salgene med Grujić, Awoniyi og Wilson, ingen av dem eldre enn 25 år, inneholder prosenter ved et eventuelt videresalg.

MESTERHJERNENE: Jürgen Klopp med FSGs Michael Edwards og Mike Gordon.

MESTERHJERNENE: Jürgen Klopp med FSGs Michael Edwards og Mike Gordon.

Sportsjournalist Maxi Angelo skriver på Twitter at hele 11 av 17 salg under Edwards innebærer noen potensielle ekstra kroner. I tillegg er klausulen et mulig forhandlingskort for de røde.

Liverpool har for eksempel tjent på at spillere som Sergi Canós, Brad Smith, Tiago Ilori og Jonjo Shelvey har blitt solgt videre fra klubbene de originalt ble solgt til.

På lista over potensielle videresalg finner vi også navn som Danny Ward, Ki-Jana Hoever, Rafael Camacho, Ryan Kent, Ovie Ejaria og Danny Ings.

Kanskje kommer det snart en ny pengesum inn på Liverpools konto?