Bekreftet: Harry Wilson melder overgang til Fulham

Etter femten år i Liverpool har waliseren endelig funnet seg et permanent hjem.

24. jul 2021 kl 23.01Jens Hapnes Rege

Fredag kveld var Harry Wilson utelatt til kamptroppen til treningskampen mot Mainz 05, og tidlig lørdag ble det bekreftet at han har forlatt treningsleiren i Østerrike for å fullføre en overgang til Fulham. 

Nå bekrefter klubbene at overgangen er et faktum. 

Rød siden U9-nivå

Wilson ikledde seg først den røde Liverpool-drakta på U9-nivå, og var en nøkkelspiller for akademienes lag i en årrekke. 

Allerede i oktober 2013, som 16-åring, fikk han debuten for Wales A-landslag, men han måtte på utlån for å prøve å slå gjennom i Liverpool. 

Etter et kort og lite vellykket utlån til Crewe som 18-åring har han stort sett vært en nøkkelspiller for klubbene sine. 

Et godt utlån til Hull City siste halvdel av 2017/18-sesongen gjorde at han fikk muligheten i Derby County. Der viste han seg virkelig frem, og han scoret hele 18 mål for «The Rams», i tillegg til å levere fem målgivende.

Høydepunktet kom på Old Trafford, da han bidro til å senke Manchester United med et nydelig frispark.

Deretter ventet Premier League-spill med Bournemouth, hvor han leverte respektable syv mål og to målgivende for klubben som til slutt rykket ned. 

Sist sesong var han nok en gang produktiv med syv mål og tolv målgivende i hjemlandet med Cardiff City. 

Drømmen brast

Wilsons store drøm var å slå gjennom i Liverpool-drakta, men det ble aldri en realitet. 24-åringen endte med to kamper for de røde. 

Liverpool mottar 12 millioner pund fra Fulham, og skal også ha sikret seg en videresalgsklausul på 15 prosent. Spilleren har signert en fireårskontrakt med London-klubben, som har opsjon på enda et år. 

Salget gjør at «The Reds» nå har tjent over 30 millioner pund på spillersalg så langt sommeren 2021.