Wilson etter overgangen: – Premier League er der vi alle ønsker å spille

Harry Wilson vil nå skyte Fulham tilbake til Premier League, for det er i toppserien han ønsker å være.

25. jul 2021 kl 09.11Øystein Tronstad

I går ble det kjent at Harry Wilson blir solgt til Fulham, hvor han har skrevet en kontrakt frem til 2026.

– Jeg er henrykt over å signere for Fulham. Fra min første prat med trenere på telefonen, elsket jeg det han sa og følte at han forsto meg som spiller, og det spilte en massiv rolle i å få meg hit, sier Wilson til FFCtv etter overgangen.

Vil tilbake til Premier League

Den ble kun med en sesong oppe for Fulham. Med 18.-plass i Premier League forrige sesong ble det tilbake til Champioship, men der tenker de ikke å bli lenge.

– Klubbens ambisjon om å returnere til Premier Leauge tiltrakk meg siden det er der vi alle ønsker å være. Jeg håper jeg kan komme hit, ha en god sesong og hjelpe med å få klubben tilbake i Premier League, sier Wilson som debuterte på Liverpools førstelag mot Plymouth Argyle, januar 2017, i FA-cupen.

24-åringens første kamp fra start var Carabao Cup-møtet med Arsenal i oktober 2020.

Sentral brikke i opprykksjakten

Nordmannen Stefan Johansen ble denne uka solgt til Queens Park Rangers. I tillegg til Wilson har den rutinerte målvakten Paulo Gazzaniga signert for London-klubben.

– Jeg er henrykt over å kunne ønske både Harry Wilson og Paulo Gazzaniga velkommen til Fulham, sier daglig leder Tony Khan.

– Harry har vært en meget produktiv spiller i sin unge karriere og hans ankomst styrker angrepet vårt massivt, siden Harry har verdifull erfaring fra Championship.

15 ÅR: Det ble mange år i Liverpool for Harry Wilson, men få sjanser på førstelaget.

15 ÅR: Det ble mange år i Liverpool for Harry Wilson, men få sjanser på førstelaget.

Den nye treneren Marco Silva, som overtok etter at Scott Parker dro til Bournemouth, har begynt med å bygge laget som sikter tilbake til toppserien. £12 millioner for Wilson er et tydelig signal til de andre i divisjonen.

– Han (Wilson) var med på å lede Derby til playoff-finalen på Wembley i 2019, han er en viktig måltrussel som også kan sette opp lagkameratene sine, og hans bidra på dødballer rangeres høyt, skryter Khan.

Amerikanske Khan har vært hjernen bak en rekke overganger siden han steg inn i Fulham i 2016. Blant annet da Lazar Marković (husker du han?) kom gratis fra Liverpool i 2019, låneoppholdet til Liverpools Sheyi Ojo, Ryan Babels overgang fra Besiktas, samt nordmennene Håvard Nordtveit og Stefan Johansen.

– Alle oss i klubben jobber hardt for å gi oss og Fulhams supportere den beste mulige sjansen til suksess denne sesongen, og jeg er sikker på at både Harry og Paulo vil hjelpe oss i jakten på et nytt opprykk.