Supermann blir irritert når han ikke får være med på moroa

James Milner karakteriserer lagkameraten som en «Supermann», som Jürgen Klopp nå har terget litt.

20. sep 2021 kl 08.29Einar Kvande

Jürgen Klopp valgte å hvile Virgil van Dijk i Champions League-seieren over AC Milan, men satte nederlenderen inn i midtforsvaret igjen i en nykomponert forsvarsrekke i 3-0 seieren over Crystal Palace.

James Milner, som vikarierte som høyreback for en syk Trent Alexander-Arnold mot Palace, forstår hvorfor Klopp valgte å hvile stopperkjempen mot italienerne, selv om det nok irriterer Virgil når han ikke får spille.

Liverpool-stopperen var ute i 10 måneder etter at Everton-keeper Jordan Pickford ødela korsbåndet hans i oktober i fjor. Derfor er det ekstra viktig at man tar det litt piano med antall kamper som forsvarsspilleren spiller denne høsten.

– Forrige sesong var vi uheldig med skader, og spillere måtte spille ute av posisjon. Jeg tror dette blir gjort for at vi skal unngå slike ting. Vi mener alle at Virg er en supermann, og han er det i 99 av 100 kamper. Tenk på den skaden han har kommet tilbake fra, og se hvor bra han gjort det siden han kom tilbake. Men han er ikke 21 år lenger, slår Milner fast til Liverpool Echo.

– Det er utrolig at han har klart å gjøre det han har gjort siden han kom tilbake. Det viser hvilken god spiller han er, og hvilken mentalitet han har. Men han må også tas vare på, uansett hvor irritert han måtte bli over å bli utelatt fra startoppstillingen.

– Han må hviles av og til. Det er derfor vi roterer på laget. Vi har en god spillertropp, og vi trener og jobber sammen. Alle vet hva de gjør, alle jobber hardt, og alle vet hva som kreves, sier Milner.

Forventer mer rotasjon

Superveteranen fra Yorkshire sier seg svært godt fornøyd med tre poeng mot Palace i helga, og nå ser han frem til ligacupkampen mot Norwich i morgen.

– Seieren over Palace er vi godt fornøyd med. Vi vet vi kan spille bedre, men at vi gjør de endringene på laget som vi gjør og får et godt resultat er noe vi er veldig godt fornøyd med. Nå skal det spilles en ny kamp i midtuken, og det vil bidra til at andre spillere får sårt tiltrengte minutter.

– Jeg er sikker på at det er flere spillere som vil bli hvilt i midtuken, og så blir det opp til resten av oss å få oss videre til neste runde. Dette er en god mulighet til å forandre på laget igjen, slik at andre spillere får spilletid.