Se Milners overlegne tall: Fikk beskjeden bare to og en halv time før kamp

Tallene viser at James Milner leverte strålende som vikar for Trent Alexander-Arnold.

19. sep 2021 kl 09.05Jens Bessesen

James Milner måtte lørdag inn som vikar på høyrebacken da Trent Alexander-Arnold ble syk og måtte holde seg hjemme. Den 35 år gamle veteranen gjorde som vanlig en solid kamp, og tallene viser at han var med på å dominere kampen.

– Beskjeden kom bare to og en halv time før kampen. Men det er det vi er forberedt på, og vi trener så alle skal være klare til enhver tid. Det er det som er jobben min, å være der når det trengs, sier visekapteinen etter 3-0 over Crystal Palace på Anfield.

Best på flere områder

TV-programmet Match of the Day så nærmere på Milners prestasjon mot Palace, og det er bare å la seg imponere av følgende tall:

  • Ballberøringer: 113 
  • Pasninger: 69 
  • Pasninger på motstanders halvdel: 40 
  • Innlegg: 13
  • Taklinger: 4
  • Distanse løpt: 10,93 km
  • Antall spurter: 19

På alle disse punktene var Milner den som var best av samtlige spillere på banen, og det viser altså at veteranen gjorde en solid jobb både offensivt og defensivt.

– Vet vi kan spille bedre

Som alltid er Milner en reflektert mann i intervjuet etter kamp.

– Det var en god prestasjon, men vi vet at vi kan spille bedre. Vi måtte gjøre endringer etter storkampen i midtuken. Vi vet at vi kan bedre, men dette er en sånn kamp der man må skvise ut resultatet, og vi klarte det, sier Milner.

3-0 forteller kanskje ikke hele historien om hvor hardt de røde måtte kjempe.

– Palace hadde også sjanser som Alisson måtte stoppe. Det er ting som kan forbedres, men vi kan være fornøyd med å holde nullen. Tre fine mål og noen minutter for spillere som ikke hadde spilt så mye i år, sier Milner.

Også vikaren på motsatt back, Kostas Tsimikas, kom inn og viste at Liverpool har god dekning for Andy Robertson.