– Tror alle så hva slags potensial denne gutten har

Debutant Ibrahima Konaté får godkjent og vel så det av sin manager etter debuten i rødt.

18. sep 2021 kl 22.18Jens Bessesen

Mange har gledet seg til å se Liverpools nye midtstopper i aksjon etter overgangen fra RB Leipzig i sommer, og lørdag fikk Ibrahima Konaté sin debut i rødt. En tøff test foran et fullsatt Anfield mot spillere som blant andre Wilfried Zaha, men Konate bestod testen. På spillerbørsen til Liverpool.no ble han belønnet med 7 av 10 poeng, og også hos Jürgen Klopp får han godkjent og vel så det. 

– Jeg tror alle så hva slags potensial denne gutten har - det er utrolig. Fysisk, teknisk, spilleforståelse - alt er der, sier Klopp, som er klar på at en periode med tilvenning har gjort godt for den unge franskmannen. 

Tøff test

Og Klopp er klar på at det ikke finnes mange tøffere steder å debutere enn i en Premier League-kamp. 

– Det er en liga som kan gi deg tøffe lærepenger. I dag var et godt eksempel på det. Crystal Palace spilte først med Benteke og så med Edouard og hadde Zaha som hele tiden kom inn i banen, og Ayew var rundt der. Dette er skikkelige spisser, og han gjorde det veldig bra, sier Klopp. 

Med rutinerte karer som James Milner og Virgil van Dijk ved sin side var det også god hjelp å få for 22-åringen. 

– Det er kanskje ikke det letteste å bli kastet inn i en splitter ny forsvarsfirer, men han spilte godt sammen med Virgil og Millie - og Kostas spilte en veldig god kamp i tillegg, sier manageren. 

– Mye mer i vente

Han sier det bare er å glede seg til å se mer til Konaté i fremtiden.

– Det er mye mer i vente. Han er ung og må tilpasse seg til måten vi spiller på, og til ligaen. Det er en spesiell liga, sier Klopp. 

– Men han er i rute, og jeg er veldig fornøyd med utviklingen, sier han.

Tirsdag kan vi få en ny mulighet til å se Konaté i aksjon når det er ligacupkamp mot Norwich. Men med fem friske midtstoppere tilgjengelig forventer vi nok at Klopp vil rotere på laget igjen.