– Det er sjelden man må kjempe så hardt for en 3-0-seier

– Vi var ikke strålende, men vi var gode, sier Jürgen Klopp etter 3-0 over Crystal Palace.

18. sep 2021 kl 19.15Jens Bessesen

Liverpool - Crystal Palace 3-0 (1-0), Anfield: Jürgen Klopp sier at det ikke gikk på skinner for Liverpool selv om det til slutt endte med 3-0-seier over Crystal Palace på Anfield lørdag. 

– Vi måtte skvise ut en skikkelig prestasjon. Jeg likte det. Når du ser tilbake på en sesong vil du ha slike kamper, og dette er en av de viktige kampene, sier Klopp til Sky Sports etter seieren. 

Krevende kamp

Crystal Palace kom til Anfield med ambisjoner om å være med på leken, og i starten satte de en støkker i Liverpool med et par farlige muligheter. 

Gjennom hele kampen kjempet London-klubben hardt, og de ga ikke de rødkledde fred, selv om det var Liverpool som skapte klart flest sjanser i løpet av kampen.

– Det var tøffe, men rettferdige taklinger. Den fysiske delen av spillet vårt var glimrende, og vi måtte være klare. De lange ballene inn bak våre backer var krevende, og det var noe de gjorde mer og mer av utover kampen. Vi måtte løpe mye, sier Klopp.

Til denne kampen stilte han med en splitter ny forsvarsrekke bestående av James Milner, debutant Ibrahima Konate, Virgil van Dijk og Kostas Tsimikas. På midtbanen startet Jordan Henderson, Fabinho og Thiago sammen for bare andre gang.

– Onsdag-lørdag-rytmen er veldig krevende, sier Klopp om det tøffe kampprogrammet.

Gode på dødball

Samtlige Liverpool-scoringer kom etter hjørnespark, selv om ingen av målene ble stanget direkte i mål. 

– Vi scoret flotte mål og brukte dødballene godt. Det er utrolig viktig i slike kamper, sier manageren.

Klopp er åpenbart fornøyd med å få med seg alle poengene fra en kamp der det ikke var en hundre prosent solid prestasjon.

– Det er sjelden man må kjempe så hardt for en 3-0-seier. Vi måtte gi alt!

Liverpool har nå inntatt tabelltopp og er tre poeng foran Manchester City, som spilte 0-0 mot Southampton. Søndag kan Manchester United og Chelsea klatre opp på samme poengsum som Liverpool.