– Hvis vi vil være rundt førsteplassen kan vi ikke rote bort noen poeng

Topplagene fra de to foregående sesongene er allerede i posisjon.

18. sep 2021 kl 11.03Jens Bessesen

Både 2019/20 og 2020/21 endte med Liverpool, Manchester City, Chelsea og Manchester United inne blant de fire beste i Premier League - riktignok med noe variasjon når det kommer til hvor lagene havnet på de fire øverste plassene.

Liverpool sikret seriegullet for to sesonger siden, mens det var City som tok det sist. Begge sesonger har også United og Chelsea kommet seg inn blant de fire beste, og det kan se ut som «topp seks» nå har blitt til «topp fire» i Premier League.

Allerede etter fire serierunder er de fire lagene inne blant de fem øverste på tabellen. Liverpool ligger helt likt med United og Chelsea på ti poeng, mens City står med ni poeng. Det eneste laget som har sneket seg inn blant topplagene er Rafa Benitez sitt Everton, som også har ti poeng, men det er ikke mange som tror de vil henge med hele veien.

Klopp blir ikke stresset

Ingen av «topp fire»-lagene møtes innbyrdes i den femte serierunden, og dermed vil de ha muligheter til å rykke fra resten.

På fredagens pressekonferanse ble Jürgen Klopp spurt hva han tenker om den sterke sesongstarten til rivalene. 

– Det er ingen stor overraskelse at de ikke har mistet mange poeng. Jeg bryr meg ikke veldig mye om situasjonen til andre lag, men for oss har det vært en ok start med bra fotball fra guttene. Det er viktig, sa Klopp.

Liverpool og Chelsea delte poengene på Anfield i tredje serierunde, mens Uniteds poengtap kom borte mot Southampton. City gikk på tap mot Tottenham i den første runden.

Kan ikke rote bort poeng

– Hvis vi vil være der oppe rundt førsteplassen kan vi ikke rote bort noen poeng. Sånn er det blitt i Premier League, sa Klopp.

Han virket ikke særlig bekymret over situasjonen.

– Jeg er ikke overrasket over resultatene til de andre lagene. De er veldig gode, så da må vi være det også, sa han.

Liverpool bør ha med seg tre poeng fra lørdagens møte med Crystal Palace. Neste utfordring mot et topp fire-lag blir når Manchester City kommer på besøk 3. oktober.