Ingen i Premier League har flere avslutninger enn Mané

Sadio Mané er ikke inne i sin mest effektive periode, men det bekymrer ikke Jürgen Klopp.

18. sep 2021 kl 08.41Jens Bessesen

Sadio Mané står med to scoringer etter fire serierunder i Premier League. Det kunne vært mye mer - senegaleseren er den spilleren som har fyrt avgårde flest avslutninger av samtlige i ligaen denne sesongen - totalt 22. 

Det toppet seg mot Leeds, da Mané trengte hele ti avslutninger for å sette ballen i mål bak keeper Meslier. En tydelig lettet nummer 10 kunne endelig slippe jubelen løs. 

På fredagens pressekonferanse ble manager Jürgen Klopp spurt hva han tenker om Manés form.

– Han ser veldig bra og skarp ut, svarte Klopp.

Ikke bekymret

Manageren er ikke bekymret over sjansesløsingen til Mané. 

– Det blir ofte snakk om slikt når en angriper bommer på noen sjanser. Men det viktigste er at han kommer til sjanser og avslutninger, sa Klopp. 

– Sadio er i form både fysisk og mentalt. Du kan se at han har mye selvtillit. Når en spiller bommer på en sjanse og ikke ser desperat ut, men heller smiler og tenker at han skulle gjort det litt bedre, sa Klopp.

Han sier seg meget fornøyd med leveransen til Mané så langt.

– Sadio er en eksepsjonell spiller, så han må levere eksepsjonelt fordi det er det vi forventer av ham. Og han pleier å levere, avsluttet Klopp.

Scorer alltid mot Palace

I onsdagens kamp ble han hvilt fra start, og dermed vil nok en relativt uthvilt Mané være klar til lørdagens kamp mot favorittmotstanderen Crystal Palace.

Sadio Mané har scoret i hver eneste en av sine åtte siste Premier League-kamper mot Crystal Palace. Ingen spiller har noen gang scoret i ni kamper på rad mot samme motstander i Premier League.