– Folk glemmer fort hva vi har oppnådd tidligere

Sadio Mané forteller om et lag som er veldig tent på å slå tilbake denne sesongen.

1. sep 2021 kl 21.53Arild Skjæveland

Liverpool har fått en brukbar start på denne sesongen. Før en ball var sparket, var Manchester City klare favoritter foran Chelsea og Liverpool hos bookmakerne. Flere og flere eksperter har tro på Chelsea etter de tre første serierundene.

Forrige sesong endte Liverpool på tredjeplass. Sadio Mané føler at mange allerede har glemt det som skjedde de to foregåend sesongene.

– I fotball går ting veldig fort over, og folk glemmer det som har skjedd. Det er leit, men sånn er det, sier Sadio Mané ifølge Liverpool Echo

– Folk snakker ikke alltid om det vi har vunnet frem til nå, men det er aldri noen unnskyldning for å slappe av i jakten på å nå våre mål.

– Så klart har erfaringen vår fra forrige sesong gitt oss mer motivasjon, og alle er fyrt opp for å ha en strålende sesong denne gang. Vi var alle veldig tent for å komme i gang med sesongen.

Nyter å ha van Dijk tilbake

Forrige sesong scoret Mané 16 mål. Han scoret i kampen mot Burnley, og scoret også i landskampen mot Togo onsdag kveld.

– Jeg ønsker å score mål, og spille frem lagkameratene mine, selv om jeg selv ønsker å score 30 mål. Hvorfor ikke? Jo flere jo bedre, slik jeg ser det, og ambisjonene mine for laget er å vinne troféer. Det er alle sultne for, forteller han.

– Jeg var så skuffet over forrige sesong, Skikkelig skuffet, og jeg synes selv jeg kunne ha gjort mer. Jeg har scoret mellom 18 og 22 mål i sesongen, og denne gang klarte jeg ikke lenger det, så jeg var selvsagt skuffet.

Forskjellen fra store deler av forrige sesong, er at Virgil van Dijk nå spiller igjen i midtforsvaret.

– Det å ha en av de beste forsvarsspillerne i verden tilbake på laget er ikke noe du trenger å beskrive – det er utrolig. I fjor hadde han det tøft, men nå smiler han hele tiden, og vi er så klart glade på hans vegne, sier Mané.

– Han er en veldig profesjonell atlet som tar vare på kroppen sin hele tiden, så jeg var ikke overrasket over å se ham så raskt tilbake i sin gode gamle form. Vi har sett ham spille noen kamper nå, og slik jeg ser det har vi allerede sett ham på det nivået.