Arsenal brukte brukte mest penger på spillerkjøp. Tittelfavorittene kjøpte få spillere

Overgangsvinduet stengte tirsdag kveld.

Etter to måneder med skriverier om spillerkjøp og spillersalg, er overgangsvinduet «endelig» stengt, og det er 123 dager til vinduet igjen åpner i januar.

For Liverpools del har det handlet mye mer om hvilke spillere de kan bli kvitt og få penger for, enn hvem som har kommet inn. Klubben har prioritert å forlenge kontraktene med flere av sine aller viktigste spillere – og det er fortsatt noen navn som gjenstår. Deriblant Mohamed Salah.

Klubben som har brukt mest penger på overganger, er Arsenal. London-klubben har ifølge Transfermarkt brukt 142,35 millioner pund i årets vindu. Samtidig er det kun salget av Joe Willcock til Newcastle til 25 millioner pund som har gitt penger inn.

Aston Villa har solgt Jack Grealish for 100 millioner pund, og har også kvittet seg med Ally Samatta og Björn Engels for mindre summer. De har brukt 90,5 millioner pund på forsterkninger, men går totalt i pluss.

Chelsea har kjøpt Romelu Lukaku for 97,5 millioner pund, men går også i pluss i årets vindu. Manchester City har brukt godt over 100 millioner pund, mens Manchester United har forsterket stallen med tre spillere for 120 millioner pund.

CHELSEA-SPILLER: Romelu Lukaku har blitt Chelsea-spiller i dette vinduet, og kostet 97,5 millioner pund.

CHELSEA-SPILLER: Romelu Lukaku har blitt Chelsea-spiller i dette vinduet, og kostet 97,5 millioner pund.

Også de andre topplagene kjøpte få spillere

Liverpool kjøpte én spiller, og det var Ibrahima Konaté fra RB Leipzig for 36 millioner pund. Det var faktisk seks klubber som brukte mindre penger enn de helrøde. Det var Brentford, Burnley, Everton, Newcastle og Wolverhampton, ifølge tall fra Transfermarkt.

I likhet med Liverpool kjøpte Newcastle også kun én spiller i dette vinduet, nevnte Willock fra Arsenal – men storklubbene kjøpte ikke så mange. Arsenal kjøpte seks førstelagsspillere, men av de vi vanligvis har karakterisert som «de store» var de unntaket. Chelsea kjøpte Lukaku og hentet en ny reservekeeper i Marcus Bettinelli gratis fra Fulham.

Leicester kjøpte fire spillere. City to – der kun Grealish er tiltenkt en rolle for førstelaget denne sesongen, og den brasilianske 18-åringen Kayky er en mann for fremtiden. Manchester United kjøpte Jadon Sancho, Raphael Varane og Cristiano Ronaldo for førstelaget – tre spillere – med Tom Heaton som ny tredjekeeper.

Tottenham forsterket med to spillere – høyrebacken Emerson Royal og den unge kantspilleren Bryan Gil. Pape Sarr er en 18 år gammel midtbanespiller de sendte rett på lån igjen.

Flere gikk i pluss

Det var ikke bare Liverpool som gikk i pluss på overgangsmarkedet. De røde mistet Gini Wijnaldum på Bosman til Paris Saint-Germain, men fikk penger for Harry Wilson, Taiwo Awoniyi og Xherdan Shaqiri. I tillegg til Marko Grujic, selv om Transfermarkt foreløpig har ført det opp som et utlån.

Også Aston Villa, Brighton, Chelsea, Southampton og Wolverhampton har gått i pluss i dette vinduet, ifølge tallene som Transfermarkt bruker.

Slik var Liverpools vindu

Spillere inn

Ibrahima Konaté, RB Leipzig, £36M
Bobby Clark, Newcastle United, ukjent sum

Spillere ut

Gini Wijnaldum, Paris Saint-Germain, gratis
Yasser Larouci, Troyes, gratis
Liam Coyle, Accrington Stanley, frigitt
Joe Hardy, frigitt
Abdi Sharif, frigitt
Jack Walls, frigitt
Remi Savage, Newcastle, kompensasjonssum £250.000
Kamil Grabara, FC København, £3M
Liam Millar, FC Basel, £1,3M
Marko Grujic, FC Porto, £10,5M
Taiwo Awoniyi, Union Berlin, £6,5M
Harry Wilson, Fulham, £12M
Xherdan Shaqiri, Lyon, £9.5M

Utlån

* Vitezslav Jaros, St Patrick's Athletic, fra 3. februar 2021 til november 2021
Adam Lewis, Livingston, hele 2021/22-sesongen
Sepp van den Berg, Preston, hele 2021/22-sesongen
Paul Glatzel, Tranmere, hele 2021/22-sesongen
Anderson Arroyo, CD Mirandes, hele 2021/22-sesongen
Jakub Ojrzynski, Caernarfon Town, hele 2021/22-sesongen
Leighton Clarkson, Blackburn, hele 2021/22-sesongen
Ben Davies, Sheffield United, hele 2021/22-sesongen
Ben Woodburn, Hearts, hele 2021/22-sesongen
Jake Cain, Newport County, hele 2021/22-sesongen
Rhys Williams, Swansea City, hele 2021/22-sesongen
Luis Longstaff, Queen's Park, hele 2021/22-sesongen
Sheyi Ojo, Millwall, hele 2021/22-sesongen