– Jeg er glad jeg fikk skaden slik som jeg gjorde, så jeg slipper å være redd for at det skal skje igjen

Virgil van Dijk forteller at han føler seg veldig bra før sin første landskamp under Louis van Gaal.

1. sep 2021 kl 18.01Arild Skjæveland

Onsdag kveld skal Virgil van Dijk trolig spille sin første landskamp under den nye landslagssjefen Louis van Gaal. Det skjer på Ullevål, mot Erling Braut Haaland og Norge.

I et intervju med Nos i hjemlandet, har 30-åringen snakket om skrekktaklingen fra Jordan Pickford og kneskaden som holdt ham ute i så mange måneder. Han forteller at han er glad for at det skjedde på den måten, og ikke utav ingenting.

– Jeg har vært heldig med at skaden kom etter at jeg ble taklet. Dersom du får en slik skade utav ingenting, vil du være redd for at det skal skje igjen. Jeg har ingen tvil lenger, og føler meg bra, sier han til Nos.

Ingen problemer med van Gaal

Da Frank de Boer ble sparket, var det avisen som rapporterte at van Dijk og flere nederlandske spillere var imot en ansettelse av den tidligere Manchester United-manageren. Da gikk Liverpool-stopperen ut på Twitter og tok for seg The Mirror-journalisten Simon Mullock.


Det fikk han også spørsmål om i intervjuet.

– Jeg og Louis van Gaal har aldri hatt noe trøbbel før han kom. Det er noe media har diktet opp, men det er slikt som ofte skjer, sier han.

Van Gaal ble selv spurt om den saken.

– Jeg og Virgil snakket om det da vi hadde vår første samtale. Jeg spurte han om det, og så han rett inn i øynene. Han sa at det ikke var sant, så den saken er avsluttet, sier 70-åringen til Nos.

VM-kvalifiseringskampen Norge - Nederland har avspark kl. 20.45, og vises på TV 2 og TV 2 Play.