Braut Haaland: – Van Dijk er rask, sterk og «grævla» smart

Spisskometen ser frem til å måle krefter mot Liverpools stopperkjempe, og er offensiv før møtet med Nederland og van Dijk.

30. aug 2021 kl 20.20Øystein Tronstad

Onsdag 1. september, 20:45, er Norge avhengige av et godt resultat mot Nederland for å henge med i VM-kvalifiseringen.

Skal det skje må «bønda fra nord» se til superspiss Erling Braut Haaland, men da må han først forbi Liverpool-stopper Virgil van Dijk.

Den beste

– Jeg har sagt før at han er den beste jeg har møtt. Vi må prøve å få spilt rundt ham, sier Haaland på spørsmål fra VG.

Nordmannen har alt duellert med van Dijk tidligere, og (delvis) lyktes. 2. oktober 2019 måtte Liverpool jobbe hardt for å slå RB Salzburg, på Anfield, 4-3 i gruppespillet i Champions League.

2019: Erling Braut Haaland og RB Salzburg var offensive og tøffe mot Liverpool og Virgil van Dijk.

2019: Erling Braut Haaland og RB Salzburg var offensive og tøffe mot Liverpool og Virgil van Dijk.

Både Takumi Minamino og Haaland scoret da gjestene hentet opp 0-3 til 3-3, før Mohamed Salah sørget for at det likevel ble hjemmeseier.

– Det er nok mange her som er enige med meg om at han er den beste. Van Dijk er rask, sterk og «grævla» smart. Det er tre viktige egenskaper man må ha, sier 21-åringen på dagens pressekonferanse med landslaget.

Offensiv Haaland har møtt VVD før

Haaland, som står med et landslagsmål under Ståle Solbakkens ledelse så langt, er klar på at han har utviklet seg mye siden sist gang han målte seg mot Liverpools midtstopper.

– Jeg har blitt bedre både med og uten ball. Jeg scoret vel like mye da jeg var i Salzburg, men jeg er større, blitt sterkere, smartere, samtidig som jeg har blitt en bedre avslutter. Men det er fortsatt mye jeg kan bli bedre på, og det er bra. Van Dijk har også blitt bedre, men det er ikke bare ham, selv om han er den beste på laget.

Denne Bundesliga-sesongen har Braut åpnet med tre ligamål, like mange som tidligere Liverpool-spiller Taiwo Awoniyi. Kun evighetsmaskinen Robert Lewandowski er bedre med sine fem. Den norske landslagsprofilen har også bidratt med to målgivende for Borussia Dortmund, som ligger på 5.-plass etter tre runder.

Virgil van Dijk er ikke den eneste Liverpool-spilleren som har fått bryne seg på fenomenet fra Jæren. I juni var det Hellas og Kostas Tsimikas som klarte å utnytte grove forsvarsfeil i det norske laget.

Norge - Nederland har avspark onsdag 20:45 på TV 2 og TV 2 Play.