– Vi har fortsatt mye å gå på

Virgil van Dijk forteller om god forståelse mellom alle klubbens midtstoppere.

22. aug 2021 kl 22.43Arild Skjæveland

Virgil van Dijk spilte sin andre 90-minutter på rad da Liverpool igjen holdt nullen og slo Burnley 2-0 på lørdag. Liverpool-stopperen får mye skryt i avisene etter prestasjonen sin på lørdag, der han var dominerende i duellene og bidro offensivt med sin fantastiske pasningsfot.

Nederlenderen forteller at han har mye å gå på.

– Det er åpenbart en god ting å vinne de to første kampene uten å slippe inn mål, og det er noe å bygge videre på. Vi er ikke der vi skal være ennå, og det kan vi føle, men det eneste vi kan gjøre er å vinne kampen vi har foran oss, og det var det vi gjorde, sier han i et intervju med LFCTV.

– Vi visste at det kom til å bli veldig tøft, og det har alltid vært tøft mot disse karene. De spiller på en spesiell måte, og gjør det veldig vanskelig for oss. Det gjorde de igjen her. Det var mange fysiske dueller, og en helt annerledes utfordring enn forrige uke, sier han.

– Det var fint å holde nullen igjen, og det kan vi bygge videre på. Det er noen ting vi burde gjort bedre, men å vinne her med supporterne tilbake er bare bra, sier han.

Van Dijk har aldri tapt en ligakamp for Liverpool på Anfield. Han har nå spilt 48 hjemmekamper i helrødt, vunnet 43 og spilt uavgjort fem ganger. På de 48 kampene har laget holdt nullen 23 ganger.

God forståelse mellom midtstopperne

Jürgen Klopp har snakket om at midtstopperne hans ikke vil være i stand til å spille tre kamper i uken, og at alle komme til å få spilletid. Joel Matip, Joe Gomez og van Dijk har alle kommet tilbake fra langtidsskader, mens Ibrahima Konaté er helt ny.

Van Dijk forteller om god forståelse på banen mellom alle de fire stopperne.

– Alle midtstopperne vi har for øyeblikket, enten det er Joe eller «Ibou», har god forståelse seg i mellom. Det er veldig viktig på banen, sier 30-åringen.

– Joel og jeg har spilt sammen en stund nå, så vi kjenner til hverandres kvaliteter, og vet hvordan vi kan komplimentere hverandre. Det er alltid tøft mot alle lag i Premier League, og dette var ikke annerledes. Vi bygger videre på det, får mer selvtillit, fortsetter det harde arbeidet og utvikler oss sammen, sier han.

I neste uke blir det møte med Romelu Lukaku, som søndag scoret sitt første mål for Chelsea etter overgangen fra Inter.