Varsler mer rotasjon på stopperplass

Jürgen Klopp vil utnytte at han nå har fem skadefrie midtstoppere i stallen.

17. sep 2021 kl 22.35Jens Bessesen

Så langt har Joel Matip og Virgil van Dijk levert bunnsolid i fire ligakamper og ikke gitt rom for spilletid for verken Joe Gomez, Ibrahima Konate eller Nat Phillips. I midtukekampen mot AC Milan ble imidlertid van Dijk hvilt, og Gomez fikk sine første minutter i en offisiell kamp siden november i fjor. 

På fredagens pressekonferanse varslet Klopp at det kommer til å bli mer rotasjon i kampene fremover.

– Nå har vi fem midtstoppere i toppklasse, og det er helt nødvendig. Det er en posisjon hvor to spillere kan spille 10-15 kamper på rad, og de kan kanskje klare det, men hvis vi ikke trenger å gjøre det, hvorfor skal vi det da? Nå har vi muligheten til å gjøre endringer, og av og til kommer vi til å gjøre det, sa Klopp.

van Dijk kan bli hvilt flere ganger

van Dijk har fått en hektisk start etter comebacket med spill både for Liverpool og Nederland. Klopp vil matche han så forsiktig han kan i nærmeste fremtid. 

– Vi er fremdeles i en slags utvidet pre-season, spesielt for han som har vært ute så lenge. Han kunne ha spilt mot AC Milan, men jeg prøver å være fornuftig, sier han.  

Liverpool har nå flere midtstoppere med en heftig skadehistorikk. 

– Forrige sesong hadde vi tre langtidsskader med Joe, Joel og Virgil. Ibou har også hatt en langtidsskade før, sa Klopp.

– Tror vi valgte riktig

Han vil nødig bli tvunget til å bruke 20 forskjellige midtstopperpar også denne sesongen. Allerede tolv minutter ut i den nye sesongen hadde van Dijk og Matip spilt mer sammen enn de gjorde hele forrige sesong.

– Kvaliteten til guttene er fantastisk, og vi må sørge for at vi alltid har et godt stopperpar på banen. Vi er tidlig i sesongen, og mot Milan tror jeg vi valgte riktig, sier Klopp.

En ny mulighet til rotasjon kommer mot Crystal Palace, før det garantert blir muligheter til å se flere ansikter i aksjon i ligacupkampen mot Norwich tirsdag.