– Det er ingen grunn til å ta noen risiko med Virgil van Dijk og Joe Gomez

Velinformert journalist spår at Joël Matip og Ibrahima Konate vil utgjøre stopperparet mot Norwich i ligaåpningen.

7. aug 2021 kl 09.27Einar Kvande

Slik situasjonen er en uke før ligastart tror James Pearce i The Athletic at Jürgen Klopp velger å starte med Joël Matip og Ibrahima Konate som stopperpar i ligaåpningen mot Norwich. 

– Det er fint å se Virgil van Dijk og Joe Gomez tilbake på banen, men jeg forventer at spilletiden deres vil økes gradvis i de kommende ukene, etter så lang tid ute. Det er ingen grunn til å ta noen risiko med dem, skriver Pearce.

Nå som alle Liverpools seniorstoppere er skadefrie igjen er Liverpool villige til å gi slipp på Ben Davies.

– I forrige uke avslo Liverpool et tilbud fra Sheffield United om å låne Davies, med opsjon på kjøp neste sommer. Celtic og Bournemouth viser også interesse for Davies, opplyser Pearce.

Flere har forhørt seg

Nat Phillips er en annen midtstopper som Liverpool kan komme til å gi slipp på, om det rette budet kommer. Han er tilgjengelig for et sted mellom 12 millioner pund og 15 millioner pund.

– Det har vært mange som har forhørt seg om ham, men såvidt jeg vet har det ikke kommet noen konkrete bud. Burnley, Brighton, Newcastle og Southampton har alle vært i kontakt. Dersom det kommer et bud de kommende ukene som er riktig for klubben og riktig for spilleren, så vil ikke Liverpool stå i veien for ham. Om ikke, vil Klopp gladelig beholde ham som back-up.

– Personlig håper jeg Phillips blir værende i klubben, men om han ikke blir det har Klopp likevel Rhys Williams og Billy Koumetio i bakhånd, noe som skulle være tilstrekkelig i tillegg til de fire etablerte stopperne.