Har allerede spilt mer sammen enn de gjorde hele forrige sesong

Virgil van Dijk og Joel Matip spilte bare elleve ligaminutter sammen forrige sesong.

Joel Matip og Virgil van Dijk allerede spilt mer sammen denne sesongen enn hele forrige sesong. Den bragden klarte de allerede da det var gått 12 minutter i sesongåpningen mot Norwich. 

Forrige sesong fikk de nemlig bare 11 minutter på banen sammen. De fleste minuttene kom i Merseyside-derbyet mot Everton 17. oktober, før van Dijk måtte ut med skade. De fikk også et par minutter sammen på overtid i sesongpremieren mot Leeds, da Matip kom inn som innbytter.

20 stopperpar

Siden den gang har Liverpool brukt 20 midtstopperpar i alle turneringer. Her er listen over hvor mye de ulike stopperparene fikk spille forrige sesong. 

 1. Phillips & Kabak - 644 minutter
 2. Matip & Fabinho - 555 minutter
 3. Phillips & Williams - 540 minutter
 4. Williams & Fabinho - 395 minutter
 5. Henderson & Fabinho - 315 minutter
 6. Gomez & van Dijk - 300 minutter
 7. Fabinho & Kabak - 270 minutter
 8. Phillips & Fabinho - 226 minutter
 9. Phillips & Henderson - 225 minutter
 10. Fabinho & Gomez - 210 minutter
 11. Kabak & Henderson - 210 minutter
 12. Williams & Gomez - 179 minutter
 13. Matip & Gomez - 169 minutter
 14. Fabinho & van Dijk - 150 minutter
 15. Williams & van Dijk - 106 minutter
 16. Phillips & Gomez - 90 minutter
 17. Matip & Williams - 85 minutter
 18. Williams & Koumetio - 45 minutter
 19. Matip & Henderson - 45 minutter
 20. Matip & van Dijk - 11 minutter

Langtidsskader

Matip gjorde en viktig jobb for laget etter at van Dijk var ute, og det var først da lagets nummer 32 måtte avbryte sesongen tidlig at Liverpool virkelig begynte å slite. Matip var faktisk den stopperen som leverte best forrige sesong når det kommer til minutter per baklengsmål. 

PÅ TRENING: Virgil van Dijk og Joel Matip på tirsdagens trening. De kom uskadd fra seriepremieren.

PÅ TRENING: Virgil van Dijk og Joel Matip på tirsdagens trening. De kom uskadd fra seriepremieren.

Da han startet mot Norwich, hadde det gått 22 tellende kamper siden sist han var på banen for Liverpool. For van Dijk hadde det gått hele 45 kamper. 

Stopperparet leverte en god kamp sammen i seriepremieren, og holdt nullen bakover samtidig som de var en trussel på offensiv dødball.

Ser vi bort fra Merseyside-derbyet 17. oktober i fjor, må vi helt tilbake til enda et Merseyside-derby for å finne sist de to gigantene startet en ligakamp sammen. Det var første kamp etter lockdown i fjor vår, da Liverpool og Everton spilte uavgjort på Goodison Park. Datoen var 21. juni, og Matip måtte ut med skade etter 73 minutter i det oppgjøret.

Monsterne var tilbake

Det var kanskje noe overraskende å se både van Dijk og Matip fra start mot Norwich. Signalene før kampen hadde gått på at spesielt førstnevnte trengte mer tid. Men Jürgen Klopp var åpenbart fornøyd med å ha sin meritterte duo på plass.

– På offensive dødballer har vi to monstre i Joel og Virgil. De er virkelig gode i lufta. Det var veldig fint å ha dem tilbake, sa Klopp. 

Matip virker å være i god form etter å ha hatt en hel sesongoppkjøring med mange treningskamper i beina. For van Dijk vil det fremdeles gå litt tid før han er hundre prosent tilbake.

– Ingen vet helt hvor nærme han er, men hver kamp hjelper selvfølgelig. Det var fint å se ham tilbake på banen, spesielt med måten han forsvarte seg på dødballer, sa Klopp.

van Dijk selv har sagt at han ikke er en robot og at han trenger tid for å komme i gang.

– Jeg trenger kamper, og det vet både manageren og jeg. Nå må jeg restituere og forhåpentligvis bli klar til neste uke, sier han.