– Salahs nye kontrakt er den vanskeligste å få til

Liverpool er i forhandlinger med Mohamed Salah om en ny kontrakt.

17. aug 2021 kl 14.14Arild Skjæveland

Mohamed Salah slutter aldri å levere varene for Liverpool, og var igjen svært sentral i åpningskampen mot Norwich City på lørdag. Da scoret han ett mål, og hadde to målgivende. Det gjorde at agenten hans, Ramy Abbas Issa, twitret: «Jeg håper at de ser på».

Paul Joyce i The Times skriver at Liverpool ønsker å forlenge med sin toppscorer, som er under kontrakt til juni 2023. 

Så langt har Liverpool forlenget med Trent Alexander-Arnold, Alisson Becker, Fabinho og Virgil van Dijk denne sommeren. Jordan Henderson skal også være svært nær en ny avtale. Men det er Salahs avtale som blir vanskeligst å få i boks, melder Joyce.

Liverpool har ikke dårlig tid – men dersom en ikke har blitt enig om noe før neste sommer – så kan det begynne å bli kritisk.

De Bruyne er best betalt

Salah skal være på 200 000 pund per uke, i tillegg til store bonuser etter prestasjoner. Profesjonaliteten hans og prestasjonene gjør at en ny kontrakt vil bli enda mer lukrativ – og det som kan være hans siste skikkelig store langtidskontrakt ettersom han fyller 30 år neste sommer.

Skriver egypteren under på en ny kontrakt med Liverpool FC, blir det den største kontrakten i klubbens historie.

Joyce viser videre til at Kevin de Bruyne blir betalt 385 000 pund i uken, og at Jack Grealish får 300 000 pund i uken etter overgangen fra Aston Villa. I Manchester United skal David de Gea være på 375 000 pund i uken, og Paul Pogba betales 310 000 pund i uken.

Det er lite sannsynlig at Salah og hans representanter vil godta en sum som er langt lavere enn det, slik spilleren har prestert siden overgangen fra AS Roma. Dersom Salah skulle bli betalt 400 000 pund i uken over fire år, vil kontrakten koste Liverpool 83,2 millioner pund – 20.8 millioner per sesong.

Liverpools lønnskostnader har økt med 56 prosent over de siste tre årene. Det er størst økning av toppklubbene i England