– Jeg har tilbragt mange måneder og timer på styrkerommet, så dette var et spesielt øyeblikk for meg

Joe Gomez snakker om hvordan det var å spille sin første fotballkamp siden november i fjor.

17. sep 2021 kl 15.16Einar Kvande

Joe Gomez spilte sin første Liverpool-kamp siden november 2020 i 3-2 seieren over AC Milan onsdag kveld. Det gikk slik midtstopperen håpet det skulle gå, i hans første kamp etter den alvorlige kneskaden som holdt ham ute i månedsvis. Nå ser han frem til Liverpools neste utfordring, mot Crystal Palace på Anfield.

– Dette var helt klart et spesielt øyeblikk for meg. Jeg tilbrakte mange måneder og timer på styrkerommet, hvor jeg forestilte meg hvordan comebacket ville bli. Det å være tilbake i vår første Champions League kamp med fulle tribuner siden starten av pandemien, var et spesielt øyeblikk. Vi leverte en god prestasjon, og det var viktig å ta de første tre poengene i gruppen, sier Gomez til Liverpoolfc.com.

Det ble en hektisk kamp for forsvarsspilleren, da Milan snudde oppgjøret i løpet av to minutter like før pause, etter at Liverpool hadde dominert den første halvtimen.

TØFFE TAK: Det ble varmt rundt ørene på Joe Gomez i perioder av kampen.

TØFFE TAK: Det ble varmt rundt ørene på Joe Gomez i perioder av kampen.

– Det ble en interessant kamp. Vi hadde selvsagt foretrukket at det ble roligere for oss i backrekka, men når du møter et topplag som AC Milan vil du bli satt på prøver, og heldigvis kom vi fra kampen med tre poeng. Det kan vi takke våre angripere for, og selvsagt kapteinen som gjorde et flott mål. Totalt sett ble det en god kveld. De viktigste var de tre poengene, og det er definitivt en lekse vi kan lære av dette. Men det var en god kveld på jobben.

– Dette var et øyeblikk jeg hadde ventet lenge på

Om sin individuelle prestasjon har Gomez følgende å si:

– Det var selvsagt mye som gikk gjennom hodet mitt. Det er mange mentale aspekter ved å ha vært ute av spill så lenge. Du ser for deg mange ulike scenarier. Men så snart du kommer ut på banen, og hører stemningen og lydene, så legger du det bak deg. Jeg nøt kampen. Jeg var selvsagt svært takknemlig for å være ute på banen igjen. Det var et øyeblikk jeg hadde ventet lenge på.

Nå har Gomez byttet fokus til kampen mot Crystal Palace. En kamp det slett ikke er sikkert han får starte.

– Vi er inne i en intens periode, så det blir ikke mange treningsøkter mellom kampene. Mentalt må vi omstille oss tvert til å spille i Premier League igjen. Palace er aldri noen enkel oppgave. De gjør det alltid vanskelig for oss. De har noen veldig gode individuelle spillere, så nå er vårt fokus på den kampen. Vi ønsker å fortsette den gode trenden, og ta med oss det positive resultatet videre.

– Sesongen har vært positiv så langt. Stemningen i troppen er god. Vi begynner å komme i siget, og vi er klar over at hver eneste kamp er viktig. Det er så viktig å ta full poengpott. De siste årene har det vært svært jevnt, så du kan ikke undervurdere motstanderen eller være ukonsentrert. Det kan koste deg tittelen til syvende og sist. Vi ønsker å kjempe om den igjen, og det betyr at vi må prestere på et stabilt høyt nivå over tid.