Vieira har startet revolusjon i Crystal Palace

Etter fire år med trygg Roy Hodgson-fotball, satser Crystal Palace under Patrick Vieira på unge spillere og offensiv, ballbesittende fotball.

«En revolusjon i spillestilen», skrev The Athletic etter at Crystal Palace på imponerende vis slo Tottenham 3-0 forrige helg. Under ledelse av Patrick Vieira skal London-klubben satse ungt og offensivt. De skal spille underholdende fotball og prøve å dominere kamper. 

Mye av dette er stikk motsatt av filosofien til Roy Hodgson, som i sommer takket for seg i klubben etter fire år. Med Hodgson handlet det om trygge valg, solid forsvarsspill og en enklest mulig vei til 40 poeng for å sikre plassen i Premier League. 

Hodgson klarte det med glans og fikk resultatene klubben ønsket. Men nå ønsker de å ta nye steg som lag, og allerede har vi sett at Vieira har satt sitt preg på «The Eagles». 

Kjøpte ungt

Sommerens kjøp viser hvilken retning klubben ønsker å gå. 

Michael Olise (19) fra Reading var en ettertraktet mann i sommer. I likhet med Harvey Elliott var franskmannen en ung spiller som dominerte i Championship forrige sesong. Palace kjøpte ham for bare 8 millioner pund. 

Marc Guehi (21) ble kjøpt for 18 millioner pund fra Chelsea. Midtstopperen imponerte på utlån i Swansea forrige sesong, og har startet sterkt i Premier League. 

NYSIGNERING: Michael Olise ble kjøpt fra Reading i sommer.

NYSIGNERING: Michael Olise ble kjøpt fra Reading i sommer.

Stoppermakker Joachim Andersen skal komme med rutine i de bakre rekker, men han er ikke mer enn 25 år gammel. Han ble kjøpt fra Lyon for 15 millioner pund. 

21 år gamle Conor Gallagher har imponert etter utlånet fra Chelsea. 

Mot slutten av overgangsvinduet gjorde London-klubben ytterligere to kjøp - Will Hughes (26) fra Watford for 10 millioner pund og Odsonne Edouard (23) fra Celtic for 18 millioner pund. Sistnevnte scoret to mål i sin debut mot Tottenham forrige helg. 

Pengebruken viser at Crystal Palace har gitt full støtte til sin nye manager - og snittalderen viser hva de ønsker å få til. 

Gikk for flere scoringer

Etter at de tre første kampene hadde endt middels med til sammen to poeng, kom utløsningen mot Tottenham forrige helg. Første kamp endte med 3-0-tap mot Chelsea på Stamford Bridge. I andre serierunde ble det 0-0 hjemme mot Brentford. 

I tredje runde tok de et sterkt poeng borte mot West Ham med 2-2, mens det sist ble 3-0 mot det som da var serielederen. I de tre seneste kampene har Palace hatt ballen mest, og byttene som ble gjort i kampen mot Tottenham viser at Vieira ikke er mannen som ønsker å ri på en knapp ledelse. 

Spissen Edouard kom inn som innbytter etter 84 minutter og scoret 2-0- og 3-0-målet. På 2-0 ble også den offensive Olise byttet inn. Tottenham var riktignok redusert ti mann, men kampen viser uansett hvilke intensjoner Vieira har med laget. 

DRØMMEDEBUT: Odsonne Edouard scoret to mot Tottenham.

DRØMMEDEBUT: Odsonne Edouard scoret to mot Tottenham.

«Dette tyder på en manager som vil gjøre positive endringer selv om det ikke nødvendigvis vil føre til utfallet han ønsker seg», skriver The Athletic.

Offensiv

Spørsmålet nå blir om han våger å komme på Anfield med samme filosofi. 

«Han er nødt til å være pragmatisk til tider hvis han skal lykkes, for selv om han har mye talent i troppen, må jobben fremdeles gjøres», skriver The Athletic. 

«Tegnene så langt viser imidlertid at manageren er villig til å tilpasse seg etter kampbildet. Og det ser ut til at han begynner å få sving på sakene etter den uunngåelige vanskelige starten», skriver de.

På pressekonferansen før kamp sier Vieira at han er klar for utfordringen som venter når Liverpool står på motsatt banehalvdel.

– Å spille på Anfield blir en skikkelig utfordring, men det er ingen frykt. Det er spenning knyttet til å møte et av Europas beste lag. Det blir vanskelig, men vi ser frem til å teste oss mot et slikt lag, sier Vieira.

Klopp er imponert

– De er et ekte fotballspillende lag. Vieira har en klar idé om hvordan laget skal se ut, og han har tatt i bruk spillerne han har kjøpt, sier Jürgen Klopp om lørdagens motstander.

Spesielt angrepet ser sterkt ut. Nykommer Odsonne Edouard scoret to mål i debuten forrige helg. Christian Benteke holder fremdeles stand, mens Jordan Ayew også utgjør en trussel. Og den store stjernen, Wilfried Zaha, er også i form. 

– Jeg har alltid sagt at de er utrolig sterke i angrep med alle spillerne de har, sier Klopp.

Også midtbanen mener han er god. Cheikhou Kouyate og ikke minst Conor Gallagher, som er lånt ut fra Chelsea, har startet sesongen skarpt. 

– Han er en veldig, veldig god spiller, sier Klopp. 

Han er klar på at Palace har endret seg inn mot årets sesong. 

– Jeg er sikker på at de kommer til å gjøre det bra. Men det ønsker vi også, så det kan vi forhåpentligvis klare i morgen, sier han.