Kampkommentar Liverpool - Crystal Palace 3-0: Dette laget er godt nok til gull, og kanskje holder troppen hele veien inn

Liverpool så sultne ut, og selv om det ikke var problemfritt er de akkurat nå på toppen av Premier League-tabellen.

En test for bredden

Rotasjon var varslet og ventet etter lagets tredje kamp på under ei uke. Totalt var det fem endringer fra laget som slo AC Milan 3-2 på onsdag.

Troppens bredde får sin test nå slik programmet er med Leeds 12. september, AC Milan 15. september og Crystal Palace 18. september, før det er Norwich (ligacup) 21. september, Brentford 25. september, Porto 28. september, før Pep Guardiolas galleri ruller inn på Anfield i oktober.

Sesongen har så langt vist noe mange av oss har tenkt. At et toppet Liverpool-lag er mer enn gode nok til å gjenskape en Premier League-tittel, men at det er spørsmål rundt alternativene bak disse. 

Spesielt offensivt har det vært et ønske om en ekstra valgmulighet. Noe som ikke har blitt mindre med Harvey Elliotts fæle skade. I dag manglet man også Trent Alexander-Arnolds kreativitet (ingen Liverpool-spillere har skapt flere sjanser), og etter timen haltet Thiago Alcântara av.

Crystal Palace kom til Liverpool med en nyinnkjøpt spiss, som alt har satt inn to ligamål, Odsonne Edouard. Spørsmålet er hvem ville du ha gått til fra en rød benk med Joe Gomez, Andy Robertson, Nathaniel Phillips, Naby Keïta, Alex Oxlade-Chamberlain, Curtis Jones, Takumi Minamino og Divock Origi, om Jürgen Klopp måtte jakte en scoring? 

Da Thiago måtte av falt valget på Keïta, en spiller som er nødt til å vise noe mer denne sesongen. For sin egen del, og for lagets medaljesjanser. Dagens perlemål var en god start. Nå tar Keïta og Klopp en kamp om gangen, så får vi se hva det rekker til ved sesongslutt.

DAGENS HØYREBACK: 35 år gamle James Milner fortsetter å gjøre en jobb for Jürgen Klopps mannskap.

DAGENS HØYREBACK: 35 år gamle James Milner fortsetter å gjøre en jobb for Jürgen Klopps mannskap.

Historiske Mané i 100

Det er umulig å komme utenom 29-åringen i dag.

Hjørnesparket ble smart utnyttet. Crystal Palace-stopperne fokuserte på Liverpools store gutter, Ibrahima Konaté og Virgil van Dijk, og da løp Mohamed Salah seg fri. Vicente Guaita reddet Salahs hodestøt, men der var Mané på pletten, selvsagt.

Sadio Manés 100. mål for Liverpool gjorde han historisk. Det er 9. kamp på rad at han scorer mot nettopp Palace, noe som er Premier League-rekord. Totalt står han med 10 mål for Liverpool mot London-klubben.

Spør du meg er senegaleseren en av de viktigste nøklene til gull. Da Liverpool vant serien i 2019/20 bidro han med 18 mål og totalt 25 målpoeng. Forrige sesong ble det kun 11 scoringer.

Kampen mot Leeds kan oppsummere Mané i perioder. Han kommer til mye, men brenner noen utrolige muligheter. Likevel ender han opp med målpoeng. 

Denne sesongen har han bidratt i alle ligakampene, med unntak av åpningen mot Norwich. Er Mané heit nok, kan dette nå langt.

Laget hadde også, før i dag, fyrt av over 100 skudd allerede. Det har kun skjedd én gang tidligere siden 2003/04, at et Premier League-lag har gjort det i løpet av de første fire kampene. Noe av trøkket og sulten virker å være tilbake blant Klopps menn.

HISTORISK: Sadio Mané skapte historie på Anfield i ettermiddag.

HISTORISK: Sadio Mané skapte historie på Anfield i ettermiddag.

To ulike utgangspunkt

Thiago Alcântara og Diogo Jota ankom Anfield med én dags mellomrom, men derfra har forventningene og utviklingene vært ganske så ulike i deres Liverpool-karrierer.

Forventingen til den spanske maestroen var at han skulle ta ligaen med storm, men det er ikke før i det siste at han har kommet ordentlig i gang. Typisk nok måtte han byttes ut i dag. La oss håpe at det bare er en liten fartsdump.

Jota derimot var man litt mer avventende til, men der var det full gass og flamme fra første stund. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle skrive det, men 24-åringen er rett og slett en nøkkelspiller i Klopps Liverpool.

Han har noe av det du kan forbinde med Bayern Münchens Thomas Müller. At du noen gang lurer på hva hans spissferdigheter er, samtidig som at han scorer mål på mål. Dette kombineres med gode bevegelser og et smart fotballhode, begge har evnen til å nærmest flyte inn i riktig rom.

Dog noterte portugiseren seg for sesongens kjempemiss. Thiagos heading hadde lagt alt til rette. Fra et par meter kom Jota og feide ballen opp på tribunen.

SELVSAGT: Et nytt spørsmålstegn på skadefronten «måtte» melde seg.

SELVSAGT: Et nytt spørsmålstegn på skadefronten «måtte» melde seg.

Kaptein med stor K og endret dynamikk

Mange forandringer fra AC Milan-kampen, men akkurat kaptein Jordan Henderson var den samme. I sin 200. kamp med armbåndet, var han motoren som satte de andre i gang. 

James Milner er trygg bakover, men kan aldri erstatte Trent Alexander-Arnolds offensive bidrag. Det gjør også at Virgil van Dijks vending av spillet mister noe av overraskelseseffekten. Med Kostas Tsimikas ferdigheter fremover, rettet de røde seg mer mot venstre, og det ble og synlig i Mohamed Salahs bevegelsesmønster. Det ga også rom for Henderson, som kom til en rekke innlegg i dag.

Etter en periode med spekulasjoner knyttet til 31-åringens kontrakt og fremtid i laget, er det få spørsmål etter denne uka. «Hendo» er kanskje viktigere enn noen gang for å holde skarpheten og motivasjonen i spillergruppa oppe.

For det skal nevnes at det var bortelaget som åpnet best i dag, før Liverpool gradvis erobret kontrollen. Manchester City-trener Pep Guardiola har uttalt hvordan defensiv stabilitet la grunnlaget for lagets siste ligatriumf. Med Alisson og Virgil van Dijk i spissen, samt litt flaks, er de røde i ferd med å sette fundamentet.

GODKJENT FOR DEBUTANTEN: Liverpool og Ibrahima Konaté hadde grei kontroll på Wilfired Zaha og Crystal Palace.

GODKJENT FOR DEBUTANTEN: Liverpool og Ibrahima Konaté hadde grei kontroll på Wilfired Zaha og Crystal Palace.

Corner er mål og serieledelse igjen

Hva hadde alle tre målene til felles? Hjørnespark. Og det uten at de faste føttene til Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold var med.

Ifølge statistikk fra Opta har Liverpool scoret hele 15 mål etter cornersituasjoner, siden forrige sesong. Det er flest i ligaen og et av verktøyene i Liverpools arsenal. Sterke på dødball både offensivt og defensivt.

Ibrahima Konaté er lett å legge merke til fysisk, og fansen har etterspurt hans første kamp. Han kom greit fra debuten, hadde god kontroll på tidligere Liverpool-spiss Christian Benteke, og fikk med seg en «clean sheet» selv om gjestene ikke var helt ufarlige (25-13 i avslutninger).

Dette kunne fort ha vært et bananskall. Patrick Vieiras lag viste i deler av kampen hvorfor det kun var Chelsea som hadde slått dem, før dagens oppgjør, og at poengene mot West Ham og Tottenham skyldes en spennende utvikling i London.

Apropos å skli på et bananskall. Manchester City måtte nøye seg med et poeng hjemme mot Mohamed Elyonoyussi Southampton. Liverpool topper tabellen, tre poeng foran Pep Guardiolas menn. 

I midtuka slapp City inn tre mot RB Leipzig, og før de møter Liverpool til storkamp skal de bryne seg mot Chelsea og Paris Saint-Germain.