Klopp forklarer hvorfor det ikke har skjedd mer på overgangsmarkedet

På samme tidspunkt i fjor hadde Liverpool også gjort kun et sommerkjøp, og Jürgen Klopp uttaler at han er fornøyd med dagens tropp.

11. aug 2021 kl 22.19Øystein Tronstad

Vi skriver 11. august og tre dager til Liverpools ligaåpning, og foreløpig har det kommet inn et nytt navn, Ibrahima Konaté, på Anfield.

– La oss gå gjennom stallen. Vil du kjøpe en ny back? En ny keeper? Vi har allerede gode spillere der. På midtbanen har vi spillere med mye erfaring, som Thiago, Fabinho, Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keïta. I tillegg har vi spennende unggutter i Harvey Elliott og Curtis Jones, sier Jürgen Klopp i større intervju med TV 2.

I fjor var situasjonen ganske lik. Det ble tidlig klart at erfarne navn som Adam Lallana og Dejan Lovren var på vei ut.

Først 10. august kom førstemann inn, Kostas Tsimikas fra Olympiakos, og 18. og 19. september kom Thiago Alcântara og Diogo Jota, fra Bayern München og Wolverhampton.

Spillerne er allerede her

– I angrep har vi Sadio Mané, Roberto Firmino, Mohamed Salah, Diogo Jota, Xherdan Shaqiri, Takumi Minamino og Divock Origi. Jeg har garantert glemt noen... Hvis du vil kjøpe slike spillere, må du bruke mye penger. Vi slipper å gjøre det, for spillerne er allerede her, sier Klopp.

Sesongen Liverpool vant ligaen var også en stille sommer. Sepp van den Berg, Harvey Elliott, Adrián og Andy Lonergan fikk ikke hårene til å løfte seg hos, heller ikke da Takumi Minamino ankom i januar.

Gir ikke mening å fylle på med spillere

Å forsterke et lag som sliter er lett, å forsterke et vinnerlag er krevende. Vel så utfordrende kan det være å beholde et vinnerlag, bare spør Jürgen Klopp om noen av spillerne han måtte se dra i Borussia Dortmund.

Men utover Georginio Wijnaldum er det stort sett den samme troppen som vant Champions League og Premier League, og her er det utfordrende å finne spillere som klart forbedrer oppstillingen.

– Vi har forsøkt å forlenge kontrakter med nøkkelspillere i klubben, noe vi fortsatt kommer til å forsøke på. Noen klubber har en annen tilnærming, som sett utenfra kanskje er mer spennende, men å forlenge kontrakter med gode spillere er en utfordring i seg selv i dagens fotball, forteller Klopp.

Dette har Liverpool tydelig jobbet med og i sommer har for eksempel Trent Alexander-Arnold, Fabinho og Alisson Becker forlenget med klubben.

I tillegg har det vært et mål om å slanke stallen noe. Spillere som Harry Wilson og Marko Grujić har alt gått videre.

– Man må gjøre forandringer fra tid til annen, men da må det finnes rom til å gjøre det. Vi vil ikke ha flere spillere. Om noe skjer et sted, kan det skje noe et annet sted. Men det gir ingen mening å fylle på med flere spillere.

Løftes av forsvaret og god preseason

Det er lett å trekke konklusjonen at Liverpool er ferdighandlet, at Klopp er fornøyd med det han har til rådighet per dags dato, men og at klubben jobber på området, og at det er mye logistikk som skal gå opp. Uansett ser de £36 millionene for Ibrahima Konaté ut som gode penger anvendt.

SOM EN NY TILVEKST: Harvey Elliott er i ferd med å bli voksen, og kan spille en større rolle for Liverpool alt denne sesongen.

SOM EN NY TILVEKST: Harvey Elliott er i ferd med å bli voksen, og kan spille en større rolle for Liverpool alt denne sesongen.

– Vi bygger opp spillet etter forsvaret, så vi trenger et stabilt forsvar. Så langt ser det veldig bra ut. Vi har hatt den lengste sesongoppkjøringen jeg har vært med på, så vi har trent mye sammen og snakket mye sammen, sier Klopp.

Tyskeren poengterer at forberedelsene har vært gode og at mange spillere kan dra nytte av dette. Det er en følelse av at karer som Takumi Minamino, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keïta og Kostas Tsimikas har mer på lager i rødt.

I tillegg ser det ut som at de lovende taktene fra Harvey Elliott og Diogo Jota fortsetter, samt at Sadio Mané, for første gang siden han kom til klubben, har fått ha litt ferie i sommer.

Arsenal har cashet ut for Ben White. Chelsea skal bla opp for Romelu Lukaku. Manchester City setter rekord ved å hente Jack Grealish. Manchester United fikk napp på Jadon Sancho og Raphaël Varane.

Men Liverpool har vist tidligere at de er klare til å legge pengene på bordet, som med Virgil van Dijk, Fabinho og Alisson Becker, men det betinger at det er spillere som virkelig styrker klubben.

Vi sa det i fjor, og gjentar det i år, det kan bli en utrolig jevn og spennende sesong.

I «Pausepraten - The Kopite Podcasten» diskuterer vi overgangssommeren.