Wijnaldum dobler lønnen og blir PSG-spiller

Bare detaljer skal gjenstå før Gini Wijnaldum presenteres som Paris Saint-Germain-spiller.

7. jun 2021 kl 19.21Arild Skjæveland

Alt lå til rette for at Gini Wijnaldum skulle bli Barcelona-spiller når kontrakten hans med Liverpool går ut 30. juni – men i siste liten har Paris Saint-Germain kommet på banen.

Nå er nederlenderen så godt som klar for PSG, etter flere telefonsamtaler med Mauricio Pochettino de siste ukene. Pochettino ønsket også midtbanespilleren til Tottenham sommeren 2016, men måtte se seg slått av Liverpool i kampen om spilleren. Nå får han sin mann, og en ny makker til Marco Verratti på PSG sin midtbane.

Transferguru Fabrizio Romano rapporterer at Wijnaldum nå har signert kontrakten med PSG, og at avtalen er i orden. Han vil til medisinsk sjekk mandag kveld, før avtalen bekreftes.

Dobler lønnen

Wijnaldum og Liverpool ble aldri enig om en kontraktforlengelse, og kontrakten han har med klubben nå er den samme som han signerte da han kom i 2016.

Spilleren, manageren og klubben har hatt et godt forhold, og det har ikke kommet ut hva han krevde, og hvorfor partene ikke har kom til enighet. Wijnaldum har vært en nøkkelspiller for de røde, og har vært en av Jürgen Klopps mest betrodde og brukte spillere.

Han har nå fylt 30 år, og kontrakten han signerer nå er trolig hans siste «store avtale». Det gjenspeiles også i betingelsene han har fått i PSG. I Liverpool skal han ha tjent 80.000 pund i uken, i overkant av fire millioner pund hver sesong.

Den nederlandske avisen De Telegraaf melder at han vil tjene over 10 millioner euro per sesong på Parc de Princes, og dermed doble lønnen sin. Det skal være et tilbud Barcelona ikke var i nærheten av å kunne matche.