Fortsatt landets største supporterklubb

Supporterunionen for Britisk Fotball har kommet med medlemstallene for 2021.

122 267 nordmenn er medlemmer i supporterklubber for britiske fotballklubber. Det er en nedgang på 4816 medlemmer fra året før, og kan skyldes koronapandemien, skriver Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF).

Flere supporterklubber har mistet medlemmer det siste året, men Leeds United er unntaket. Etter comebacket til Premier League kan de vise til en økning på 2049 medlemmer, noe som gjør at de er den tredje største supporterklubben i SBF – foran Tottenham og Arsenal.

Liverpool har fortsatt den største supporterklubben i landet, med 51 263 medlemmer. Det er en nedgang på 2242 medlemmer fra året før. På andreplass kommer Manchester United med 39 062 medlemmer, og ned gang på 3 559 medlemmer. Det kan tas med at vår supporterklubb er for Norge, mens United dekker hele Skandinavia.

Se hele listen her

Godt fornøyd, tross alt

Selv om vi har mistet over 2000 medlemmer, er LFCSCN positiv til hvordan året har gått.

– Selv om vi på første gang på flere år har hatt en tilbakegang er vi likevel godt fornøyd. Etter Covid-19 slo inn for full i midten av mars i fjor ble det over natta bråstopp på innmeldinger, sier Tore Hansen, daglig leder i supporterklubben.

– Kampene stoppet opp, ingen reiser lenger og mange fikk viktigere ting enn fotball å tenke på da Norge ble stengt ned. Selvsagt veldig synd at dette skjer samtidig som vi vinner første gullet på 30 år - men samtidig en fin mulighet til å vise oss frem på andre måter, sier han videre.

– Innsamlingen vi gjennomførte til Foodbanks i fjor sommer innbrakte over en million kroner. Det er på mange måter viktigere enn det meste annet og viser hvilken styrke vi supportere har når vi går sammen om noe.

Ikke medlem i supporterklubben? Bli medlem!