– Vi kommer til å rotere på laget. Det har vi alltid gjort

Jürgen Klopp vil fortsette å ta i bruk hele spillertroppen.

19. sep 2021 kl 22.31Jens Bessesen

Kampene mot Leeds, AC Milan og Crystal Palace ga oss muligheten til å se mange spillere på banen. Det har blitt spilletid til en rekke spillere vi ikke har sett så mye til i det siste - som James Milner, Divock Origi, Alex Oxlade-Chamberlain, Joe Gomez og Ibrahima Konaté. Alle byttene til Jürgen Klopp viste seg å fungere godt, med tre seiere på seks dager. 

– Du vil alltid starte med det beste laget, og det er ulike faktorer som gjelder. I dag var spørsmålet om vi skulle gå for rytme eller friske bein, og vi gikk for det siste, sier Klopp.

Som eksempel nevner han Joel Matip, som ikke var med i kamptroppen. Stopperen, som har åpnet sesongen meget sterkt, var ikke skadet, men planen var hele veien at han skulle hvile denne helgen. Når det gjelder Trent Alexander-Arnold var planen at han skulle spille, men han følte seg som kjent ikke vel.

– Vi kommer til å rotere på laget. Det har vi alltid gjort, sier Klopp.

Flere muligheter

Foreløpig denne sesongen har han fått anledning til stort sett å rotere som han ønsker - i motsetning til forrige sesong, da det var skadesituasjonen som definerte laguttaket.

– De siste årene kunne vi ikke rotere på stopperplass fordi vi stort sett bare har hatt to tilgjengelig - og den tredje har vært en midtbanespiller. På midtbanen har vi forhåpentligvis spillere nok til å gjøre det, og det trenger vi, fordi det er motoren i laget. På topp har vi også ulike alternativ, sier manageren.

– Vi får se hvor ofte vi gjør det. Jeg har ikke lagt en plan for sesongen. Vi gjør det når det er nødvendig og mulig, sier Kllopp.

Klopp skryter av spillerne som kom inn i laget i lørdagens kamp. 

– Det er kanskje ikke det letteste å bli kastet inn i en splitter ny forsvarsfirer, men Konaté spilte godt sammen med Virgil og Millie - og Kostas spilte en veldig god kamp i tillegg, sier manageren.

Intens kamp

Palace-kampen viste hvor viktig det er å ha friske bein i laget. London-klubben tvang Liverpool til å jobbe hardt for de tre poengene. 

– I andre omgang scoret vi målene, men vi dominerte ikke like mye. Crystal Palace ga virkelig alt og byttet inn offensive spillere og chippet inn baller bak backene våre. Vi måtte løpe mye, og vi forsvarte oss godt, enten med bra forsvarsspill, litt hell eller med Alisson, sier Klopp.

Det eneste skåret i gleden var skaden til Thiago, som måtte ut etter en time. Etter kampen var Klopp forsiktig optimist på spanjolens vegne. 

– Han kjente smerter i leggen, men vi håper det ikke er alvorlig, sier han.