Risikerer ny runde med konflikter neste landslagssamling

Det er bare to uker til neste landslagssamling, og ingenting er avklart når det gjelder karantenefritak for spillerne.

19. sep 2021 kl 21.25Jens Bessesen

Vi har fremdeles kaoset rundt landslagssamlingen i september friskt i minnet. Nå er det bare to uker til en ny samling går av stabelen, og det ligger foreløpig an til å bli nye konflikter når det gjelder karantene for spillere som må reise til røde land for å spille landslagsfotball. 

Sist ble Liverpools brasilianere samt Mohamed Salah holdt igjen fra landslagsspill da de ikke kunne la spillerne gå i ti dagers hotellkarantene ved hjemkomst fra rødlistede land. 

The Times skriver at karantenetiden nå ligger an til å bli redusert til fem dager for toppfotballspillere. Det vil hjelpe lite for Liverpool og andre toppklubber - fem dagers karantene vil være for mye for spesielt brasilianerne, som da vil gå glipp av minst én kamp etter samlingen. Liverpool møter Watford borte i den første kampen etter neste landslagsperiode.

Regjeringen i England har sørget for karantenefritak for spillere som kommer fra rødlistede land og skal spille kamper i europeiske klubbturneringer. Jürgen Klopp og ikke minst spillerne vil nok håpe et fritak blir innført også etter landslagsspill, slik som har vært tilfellet gjennom hele pandemien bortsett fra samlingen i september.