FIFA med pressemeldingMye tyder på at vi slipper reprise på kaoset med de søramerikanske spillerne i neste landslagspause

Det ser ut til at forbundene og myndighetene vil komme frem til en løsning.

11. sep 2021 kl 09.42Arild Skjæveland

Over midnatt natt til lørdag kom meldingen om at Brasil, Chile, Mexico og Paraguay alle hadde droppet kravene sine om å utestenge spillerne som ikke dro på landslagssamling i fem dager.

Det skjer etter forhandlinger mellom FIFA, nasjonale forbund og klubbene. Slik det så ut, ville Premier League-klubbene som brukte søramerikanske spillere risikert å tape kampene 3-0 for brudd på FIFAs regelverk.

Nå har det kommet en løsning – og både Alisson Becker og Fabinho har fått klarsignal til å spille på Elland Road.

Det er ikke mer enn tre uker til neste landslagspause. Da skal Brasil møte Venezuela og Colombia på bortebane, samt Uruguay på hjemmebane. Igjen kommer Liverpool-spillere til å bli tatt ut – og Brasil og de andre søramerikanske landene kan fortsatt stå på listen.

Tror på løsning i oktober

Med dagens regelverk betyr det at spillerne må sitte i hotellkarantene i ti dager ved hjemkomst. Aston Villa og Tottenham har argentinske landslagsspillere som nå er i karantene – og har valgt å ta karantenen i Kroatia, der de har mulighet til å trene.

I en pressemelding lørdag morgen hinter FIFA om at vi ikke kommer til å se en reprise på dette etter neste landslagspause, og skriver langt på vei at britiske myndigheter har gitt forsikringer om at landslagsspillerne vil få unntak.

«Basert på positive signaler og konstruktiv dialog mellom FIFA og britiske myndigheter foran landslagspausen i oktober – der det vedkjennes at spillerne ikke har kontroll over den ekstreme situasjonen på grunn av Covid-19-pandemien og restriksjoner som er innført. Som et tegn på god tro, velvilje og samarbeid – har de nasjonale forbundene fra Brasil, Chile, Mexico og Paraguay etter konsultasjon med FIFA tatt avgjørelsen om å trekke klagen sin mot spillerne i England, og spillere som skulle spille i England, som ikke ble sluppet for de siste landskampene» står det i pressemeldingen

«8. september 2021 har FIFA-presidenten, FAs midlertidige leder og lederen av Premier League sendt et felles brev til Storbritannias statsminister. De britiske myndighetene er nå åpne for å finne en rimelig løsning med de tre organisasjonene, som jobber tett sammen med en felles forståelse i alles beste interesser».