Ber om at spillerne får karanteneunntak

Jürgen Klopp håper spillerne kan slippe karantene for å unngå kaos neste landslagspause.

10. sep 2021 kl 14.43Jens Bessesen

På fredagens pressekonferanse gjentok Jürgen Klopp at han ikke aner om han får lov til å bruke Alisson og Fabinho denne helgen, etter at FIFA har gitt dem en fem dagers suspensjon fordi klubben holdt de igjen fra landslagssamlingen. Leeds sitter i samme skvis når det gjelder stjernespilleren Raphinha. 

Klopp er åpenbart frustrert over situasjonen, og han mener klubbene og spillerne blir straffet for en situasjon de ikke har noe kontroll over. For klubbene var det naturligvis uaktuelt å slippe spillerne til samling da de måtte gått i en ti dagers hotellkarantene ved retur England.

Nå ber Liverpool-manageren den engelske regjeringen snu før neste landslagspause i starten av oktober.

Lever i en boble

Frem til nå har det nemlig vært praksis at toppidrettsutøvere slipper unna karantenekravene som gjelder i landet. De har dermed hatt anledning til å reise fritt frem og tilbake fra landslagssamlinger, men vært nødt til å gå i isolasjon dersom de selv har blitt smittet eller de har vært i nærkontakt med andre smittede.

Regjeringen, med statsminister Boris Johnson i spissen, har imidlertid fjernet dette unntaket. Det er den avgjørelsen som har ført til konflikten klubbene, spillerne og landslagene nå befinner seg i.

– Vi lever i bobler. Vi er kun hjemme eller på trening. Og når spillerne drar på landslagssamling er de i en ny boble. Det er derfor det har fungert så fint så langt. Spillerne utgjør ingen risiko for resten av samfunnet, sa Klopp.

Han mener en løsning må på plass så snart som mulig.

– Ellers flytter vi bare problemet fremover. Jeg kan ikke bestemme hva som skal gjøres, men slik det er nå er det til slutt kun spillerne og klubbene som blir straffet, sa Klopp.

– Neste gang kan det være enda flere land på rødlisten. Hvis det skjer, får vi samme problemer igjen. Og igjen må klubben og spillerne få straffen for noe vi ikke har påvirkning på. Det er ikke riktig.  

– Spillerne ønsket å spille

Klopp var fredag klar på at spillerne ønsket å spille og at klubbene ønsket å la de dra.

– Men vi kunne ikke risikere at de måtte gå i en ti dagers karantene. Men nå ser det ut som de får den virkelige straffen. De mister muligheten til å spille, som er det de elsker å gjøre, sa han.

– Vi er fremdeles midt i en global pandemi, og det er godt at vi får en påminnelse av og til. Men fotballspillere har fått unntak tidligere, og det har ikke ført til noen økt smitte i samfunnet, mener Klopp.

Han mener dessuten det faktum at FIFA og det sør-amerikanske fotballforbundet CONMEBOL la inn en ekstra kamp som ble spilt natt til fredag, viser at de ikke bryr seg om verken klubber eller spillere. Spillerne hadde ikke rukket helgens kamper uansett om de måtte i karantene eller ikke.

– Brasil vant sine kamper i landslagspausen, men likevel har de klagd og sier at vi ikke kan bruke spillerne våre, sa Klopp fredag.