– Det er en vanskelig situasjon for oss

Fabinho snakker om konflikten mellom Premier League, FIFA og Brasil.

9. sep 2021 kl 23.29Jens Bessesen

– Det er en vanskelig situasjon for oss fordi vi ønsker å spille for landet vårt, sier Fabinho til ESPN Brasil, gjengitt av Liverpool Echo.

De siste dagene har mye handlet om konflikten mellom Premier League-lagene, FIFA og det brasilianske fotballforbundet (CBF) etter at spillere ble holdt igjen fra inneværende landslagssamling. Konflikten har nådd punktet der FIFA etter sigende har ilagt spillerne en fem dagers suspensjon, men klubbene, inkludert Liverpool, mener ikke FIFA har sitt på det rene. 

– Det er ikke bare en konflikt mellom klubb og landslag. Det er regjeringens regler, så jeg tror ikke FA, FIFA, Conmebol (Sør-Amerikas fotballforbund) eller CBF kunne gjøre noe med det, sier Fabinho.

– Vi kan ikke gjøre noe

Fabinho er klar på at situasjonen er fortvilende for spillerne.

– Vi er i midten av konflikten og kan ikke gjøre noe. Det var Premier League sin avgjørelse at vi ikke skulle dra, sier han.

– På den ene siden kan vi forstå det fordi vi måtte tilbrakt ti dager på hotell når vi kom hjem igjen, og kanskje mistet tre kamper. Ti dager er nok for å miste kampform, så det er vanskelig, sier han.

Samtidig forstår han frustrasjonen til forbundet og landslaget i Brasil.

– Vi kan forstå dem, for de måtte klare seg uten ni spillere. Det er mange, sier han.

– Vi er bare i midten av konflikten og håper det kommer en løsning, sier Liverpools midtbanespiller.

Hva skjer nå?

Onsdag kom nyheten om at FIFA skal ha sagt til klubbene at de ikke får lov til å bruke sine brasilianere de fem første dagene etter at samlingen er over. Brasil spiller sin siste kamp natt til fredag norsk tid, og dermed vil brasilianerne, inkludert Alisson og Fabinho, være utestengt denne helgen.

Men flere medier, blant andre Sky Sportsog Sunday World, melder torsdag at Liverpool og flere andre klubber mener FIFA ikke har noe grunnlag for å komme med en straff. Konflikten kommer med andre ord etter alle solemerker til å fortsette fredag.

Hva som skjer i helgen er fremdeles uvisst. Jürgen Klopp vil garantert bli spurt om temaet når han møter pressen fredag klokken 13.30.

I denne saken kan du få mer informasjon om konflikten.