Liverpool blir det første storlaget som besøker et fullsatt Elland Road i Premier League siden 2004

Forrige sesong gikk kampen mot Leeds United for tomme tribuner.

8. sep 2021 kl 09.47Arild Skjæveland

Søndag kveld skal Liverpool møte Leeds United på Elland Road. Forrige sesong endte det 1-1, etter en sen scoring imot på dødball, i en kamp som egentlig ble glemt på grunn av alt som skjedde rundt superligafiaskoen som pågikk akkurat da.

Liverpool har spilt 57 kamper borte mot Leeds, vunnet 22, spilt uavgjort 17 og tapt 18 ganger.

Forrige ligakamp med tilskuere tilstede var i 29. februar 2004, den sesongen Leeds rykket ned. Da spilte lagene 2-2, i en kamp der James Milner var med fra start for Leeds. Dominic Matteo, som var i Liverpool fra han var åtte år gammel, og spilte 155 kamper for klubben frem til mai 2000, var også med fra start. Det samme var Jermaine Pennant, som ble kjøp av Rafa Benítez to år senere.

Harry Kewell og Milan Baros scoret målene for Liverpool, mens Eirik Bakke og Mark Viduka scoret for Leeds, i en kamp der alle fire scoringene kom i førsteomgangen. Den dagen var det 39 932 tilskuere på Elland Road. Det er ventet å bli fullt igjen til søndagens kamp – som blir første gang Leeds-supporterne får være tilstede når et av topplagene i England kommer til deres hjemmebane.

Atmosfæren kan være til hjelp

Forhåpentligvis vil kampen spilles med Fabinho på midtbanen. Det er nå noe usikkerhet, etter at det brasilianske fotballforbundet har bedt FIFA om å straffe de engelske klubbene som ikke ville slippe spillerne sine til VM-kvalifiseringskampene denne måneden. Dersom FIFA tar affære, vil Fabinho og Alisson miste kampen for Liverpool, mens Raphina mister kampen for Leeds.

– Leeds er et veldig intenst og godt lag. Vi spilte der i fjor uten supportere, og uten supportere var det veldig tøft. Det var en vanskelig kamp, som endte 1-1, sier Fabinho til Liverpoolfc.com

1-1: Sist Liverpool spilte på Elland Road endte det 1-1. Da var Fabinho midtstopper sammen med Ozan Kabak.

1-1: Sist Liverpool spilte på Elland Road endte det 1-1. Da var Fabinho midtstopper sammen med Ozan Kabak.

– Vi kjenner deres kvaliteter, og jeg tror det vil gi dem noe mer med supportere der. Men nesten alle kamper er harde og tøffe i Premier League. Vi ønsker å dra dit og vinne kampen, sier klubbens nummer 3 videre.

– Atmosfæren kan noen ganger hjelpe oss også, selv om det er på bortebane. Når publikum tar skikkelig del er det bra for kampen, så jeg liker denne type kamper. Det er ikke lett å spille mot et lag som Leeds, men vi må være klare for alt, sier han.

Leeds United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.