Brasil ber FIFA utestenge Premier League-spillere

Liverpool risikerer å måtte klare seg uten sin brasilianske trio i helgen.

7. sep 2021 kl 21.06Jens Bessesen

The Athletic skriver at det brasilianske fotballforbundet vil be FIFA utestenge Premier League-spillerne som ble holdt igjen fra landslagsoppdrag i Sør-Amerika denne uken. Samtlige Premier League-klubber ble enige om å holde spillerne igjen fordi de ville fått en ti dagers hotellkarantene ved retur til England fra det rødlistede Brasil.

Tottenham og Aston Villa valgte likevel å slippe to spillere hver, noe som resulterte i kaos da kampen mellom Brasil og Argentina ble avbrutt søndag kveld. 

Nå skal FIFA vurdere om de vil utestenge spillerne som ble holdt igjen. Det internasjonale fotballforbundet har myndighet til å gi fem dagers spillenekt for spillere som blir holdt igjen av sine klubber. 

Dersom dette skjer, vil Liverpool være uten Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino i søndagens møte med Leeds. Sistnevnte er usikker fra før på grunn av skade.

Leeds vil på sin side måtte klare seg uten sin stjerne Raphinha, og samme problemstilling gjelder for alle klubber som holdt igjen sine brasilianere - inkludert Manchester City, Manchester United og Chelsea.

Raser mot FIFA

Daglig leder i European Club Associaton (ECA), Charlie Marshall, raser mot FIFA og mener de misbruker sin makt om de nå straffer klubbene.

– Dette må det bli klarhet i innen 24 timer. Liverpool og andre klubber trenger å vite om de får lov til å bruke sine brasilianere eller om FIFA skal ta i bruk femdagersregelen for at de ikke slapp sine spillere, sier Marshall.

– Vi mener FIFA har misbrukt sin posisjon, og de må komme med svar nå, sier han.

ECA mener klubbene ikke bør straffes.

– Hvis en spiller må i karantene vil han ikke kunne spille for klubben etter å ha vært på landslagsoppdrag, og dermed mister klubben spilleren for en lengre periode enn det som var avtalt, sier han.

– Vi ba FIFA om å fortsette ordningene der spillere kunne bli holdt igjen, men det gikk de ikke med på, sier Marshall.

ECA mener farsen som utspilte seg i oppgjøret mellom Brasil og Argentina bør være grunn nok for FIFA til å la være å straffe klubbene denne gangen fordi det rettferdiggjør Premier League-klubbenes beslutning.