Fullstendig kaos rundt Brasils VM-kvalifiseringskamp mot Argentina

Premier League-klubbene frykter nye problemer med de sør-amerikanske landslagsspillerne i oktober.

5. sep 2021 kl 13.56Einar Kvande

De øvrige Premier League-klubbene er rasende på Aston Villa og Tottenham, som ikke forhindreet at deres argentinske spillere reiste til VM-kvalifiseringskampene i Sør-Amerika, selv om klubbene hadde blitt enige om å ikke frigi noen spillere til spill i rødlistede land.

Nå skal argentinerne Giovani Lo Celso, Cristian Romero, Emiliano Buendia og Emiliano Martinez være under etterforskning i Brasil for brudd på landets karanteneregler. Disse spillerne kan i verste fall få 14 dagers karantene i Brasil og deretter 10 dagers karantene i England, melder Daily Mail.

Argentinerne skal ikke ha levert de offisielle dokumentene som opplyste at de hadde oppholdt seg i Storbritannia de siste 14 dagene før ankomst Sao Paulo fredag, foran Argentinas viktige VM-kvalifiseringskamp mot Brasil. Spillerne skal ha gitt beskjed om at de hadde vært i Argentina og Venezuela, men ikke i Storbritannia, selv om de hadde vært involvert i siste Premier League-runde, enten ute på banen eller på benken for sine klubber. 

Brasiliansk lov slår fast at alle som har vært i Storbritannia de siste 14 dagene må i hotellkarantene i 14 dager. En slik karantene ville ha medført at disse spillerne tidligst kunne ha returnert til England den 18. september, og der må de sitte i karantene i nye 10 dager fordi de kommer fra et rødlistet land. 

Dette vil i verste fall medføre at disse spillerne går glipp av minst tre Premier League-kamper, en runde med ligacupkamper og minst en av Tottenhams Europa Conference League-kamper. Tottenham-spillerne trosset klubbens opprinnelige ordre om å bli værende i England. 

Regjeringskilder i Sao Paulo antydet imidlertid i går kveld at det er lite sannsynlig at spillerne vil bli holdt på et hotell der i to uker, og det kan ende med at de må betale bøter før de blir sendt ut av landet. 

Harme i Brasil

Argentina-troppen ankom Sao Paulo fredag, en dag etter at de hadde vunnet i Venezuela. Det argentinske fotballforbundet hevdet at det sør-amerikanske fotballforbundet var klar over situasjonen, men sistnevnte mener dette ikke er en sak som er deres ansvar. 

I Brasil er man forbannet over at deres spillere ikke fikk reise fra England, mens argentinske Lo Celso og Romero ikke forholdt seg til ordren fra Tottenham om å bli værende i Storbritannia. Villa lot en av sine to spillere få dra, med forbehold om at vedkommende ikke var involvert i den siste kampen i denne landskamp-perioden, mot Bolivia i neste uke. 

Dette betyr at Brasil må klare seg uten en rekke av sine beste spillere i kampen mot et Argentina med sine største stjerner. Brasil forventes derfor å kreve at FIFA straffer Premier League-klubbene som nektet å frigi sine spillere.