Klubbene vil protestere mot utestengelsen av de brasilianske spillerne

Liverpool var satt sjakk matt med sine brasilianere, som ikke ville kunne spille uansett om de dro eller ikke.

8. sep 2021 kl 15.01Arild Skjæveland

Fem Premier League-klubber, deriblant Liverpool, er hindret fra å bruke sine brasilianske spillere i den kommende Premier League-runden. For Chelsea og Manchester United kan spillerne heller ikke spille i Champions League på tirsdag.

Den eneste engelske klubben som får bruke en brasiliansk landslagsspiller denne runden, er Everton. Det er fordi blåtrøyene lot Richarlison spille både Copa America og OL for Brasil i sommer.

I alt åtte spillere fra Premier League-klubber ble holdt igjen fra å reise til Brasil, fordi landet er på den røde listen på grunn av koronasituasjonen i landet.

Melissa Reddy i The Independent rapporterer at Premier League-klubbene kommer til å utfordre avgjørelsen, og vil protestere. 

Satt sjakk matt

Dersom klubbene hadde latt spillerne dra, måtte de ha sittet i hotellkarantene i ti dager når de returnerte til Storbritannia. FIFA gjorde et forsøk på å få unntak for spillerne, men det var ikke aktuelt for myndighetene.

Karantenereglene for røde land gjelder også for fullvaksinerte,uten at vi vet noe om vaksinestatusen til de brasilianske Liverpool-spillerne.

Uansett om Alisson, Fabinho og nå skadde Roberto Firmino hadde dratt, ville de da vært utilgjengelig for Liverpool i søndagens kamp mot Leeds United. De ville da også mistet kampene mot AC Milan og Crystal Palace.

Ifølge Independent skal utestengelsen av brasilianerne foreløpig være en mulighet, heller enn at det er endelig avgjort at det blir slik.

Spillerne det gjelder

Det er flere klubber som risikerer å spille uten sine søramerikanske spillere i denne runden. Chile, Mexico og Paraguay har bedt FIFA om å hindre spillerne som ble holdt igjen fra å spille de neste fem dagene.

Det er altså kun Richarlison (Everton) som har fått unntak.

Brasil: Alisson Becker, Fabinho, Roberto Firmino (uansett skadet) Raphina (Leeds), Fred (Manchester United), Ederson (Manchester City), Gabriel Jesus (Manchester City), Thiago Silva (Chelsea).

Chile: Francisco Sierralta (Watford) og Ben Brereton (Blackburn)
Mexico: Raul Jimenez (Wolverhampton)
Paraguay: Miguel Almiron (Newcastle United)

Det er ekstra kritisk for Manchester City, som mister målvakten Ederson. Andrekeeper Zack Steffen sitter i karantene på grunn av koronasmitte.

Det betyr at 36 år gamle Scott Carson, som har en fortid i Liverpool, kan bli brukt. Han spilte én ligakamp for City forrige sesong – det er hans eneste siden han signerte i 2019.